Idei de afaceri la domiciliu cu bani puţini – Cum poţi face venituri cu investiţii minime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

idei de afaceri la domiciliu cu bani puţini. Fie că este vorba de domeniul agricol, de IT, de micii meşteşugari şi chiar de meserii mai grele, mulţi români s-au orientat către munci care se pot face cu investiţii minime, dar profitul să fie acceptabil.

Perioada de criză, în care locurile de muncă s-au împuţinat şi multe salarii au fost reduse, a stimulat imaginaţia multor oameni care au vrut să-şi rotunjească veniturile lucând de acasă.

Cele mai multe oportunităţi de acest gen le-au avut cei din mediul rural care au exploatat capacităţile pământului sau spaţiului de care au dispus. În timp ce unii s-au orientat către afaceri care au necesitat fonduri europene, mulţi au căutat să dezvolte un mic business de familie care să-i asigure traiul zilnic şi ceva venituri pentru a se dezvolta.

În zona urbană au fost dezvoltate mici afaceri de gen hand-made, însă acest gen de meseria poata fi făcută de cei care au anumite abilităţi. Şi cei specializaţi în IT au găsit soluţii de a câştiga de acasă şi şi-au făcut mici fime prin care au asigurat suport tehnic pentru diverse companii.

Idei de afaceri la domiciliu cu bani puţini – Agricultură

Cu ceva imaginaţie, puţin pământ şi câţva bani în buzunar în domeniul rural pot fi începute mai multe afaceri cu investiţii între câteva sute de euro şi 5.000 de euro.

Una dintre aceste investiţii ar fi construcţia unui solar care să fie exploatat pentru culturi de legume şi zarzavaturi. Pentru un solar bine echipat costurile de construcţie sunt între 9 şi 12 euro pe metru pătrat. Asta face ca pentru o suprafaţă de de 100 de metri pătraţi costurile să fie în jurul sumei de 1.000 de euro.

Trebuie luată în considerare şi modalitatea de livrare a producţiei – fie un parteneriat, fie direct către clienţi, sau prin livrare la domiciliu, însă în acest caz trebuie luate în considerare şi cheltuielile pentru trasport. Sau există şi posibilitatea de promovare online cu anunţuri pe siteuri specializate.

O altă afacere care necesită investiţii suportabile este cea cu cătină. Cătina şi-a câştigat un loc pe piaţă mulţumită promovării de care a beneficiat în ultimii ani ca fruct-minune pentru imunitate. Costurile cu înfiinţarea şi întreţinerea unui hectar de cătină sunt cuprinse între 1.500 şi 3.500 de euro, investiţie care se recuperează rapid cu ajutorul producţiilor medii de 15 tone la hectar şi un preţ mediu pentru un kilogram de cătina între 10 şi 15 lei.

În perioada de criză cei care aveau un mic spaţiu s-au gândit la organizarea unei ciupercării. Business-ul acesta este o oportunitate de afaceri în agricultură chiar şi pentru persoanele care nu deţin teren agricol. Cu o investiţie iniţială de 500 de euro şi cu un spaţiu adecvat (o mică clădire în curte, un beci spaţios, etc.), ciupercăria poate aduce un venit lunar de 1.000 – 1.500 de lei.

Cum piaţa este inundată de ciuperci champignon de import sau de la ciupercării mari, se poate începe cu ciuperca Pleurotus, care este mai puţin pretenţioasă şi care  are un preţ mai bun la vânzare.

Idei de afaceri la domiciliu cu bani puţini – Mici ferme

O afacere care nu presupune sume foarte mari este cea cu găini outoare. Pentru început se poate demara afacerea cu un adăpost şi circa 20 de găini care au avut deja producţie la ferme mai mari şi care pot fi cumpărate la jumătate de preţ, cu 5-6 lei bucata.

Cheltuielile care mi apar sunt legate de asigurarea hanei pentru găini. Pentru a mări efectivul fermei, antreprenoprul poate să cumpere şi un incubator care costă undeva în jurul sumei de 100 de lei. Şi în această afacere importantă este desfacerea producţiei.

De investiţie mică este nevoie şi în cazul unei mici ferme de prepeliţe. Pentru început este nevoie de un incubator şi câteva zeci de ouă. Apoi se achiziţionează câteva cuşti, la cel mult 200 de lei bucata. Pentru a începe afacerea este suficient un efectiv de 80 de prepeliţe.

Contează foarte mul şi modul în care sunt prezentate ouăle la vânzare, dar şi modul în care este ambalată carcasa păsărilor scoase la vânzare. Fermierii spun că pentru începerea unuei astfel de afaceri investiţia iniţială nu depăşeşte 2.000 de lei.

Bani frumoşi cu investiţie minimă se pot scoate şi din fermele de gâşte. Bobocul de gâscă poate fi cumpărat cu aproximativ 20 de lei bucata, dar cei care au deja un incubator pot procura ouă de gâscă la 6 lei bucata. Mai este nevoie de bani pentru asigurarea haranei şi un adăpost pentru păsări.

Pentru vânzarea cărnii trebuie luat în calcul şi avizul de la medicul veterinar. În cazul gâştelor există şi posibilitatea de vânzare a penelor şi a pufului, direct interesate fiind atelierele artizanale de perne care plătesc 30-35 de lei pe kilogram.

O sursă bună de venit este şi ferma de iepuri. Un iepure viu care este vaccinat şi cumpărat dintr-o sursă autorizată costă cel mult 25 de lei. Câteva sute de lei mai scostă şi cuştile, iar restul investiţiei trebuie făcută în hrană. Pentru valorificarea cărnii este necesară încheierea unei înţelegeri cu un abator.

Idei de afaceri la domiciliu cu bani puţini – Business de apartament

Bani de acasă pot face ţi cei care locuiesc în mediul urban. Cel mai uşor este pentru cei care se pricep la folosirea unui calculator. Cu o cheltuială de cel mult 200 de euro se pot face bloguri tematice care apoi să fie monetizate prin vânzare de reclame sau participare la programe de afiliere.

Tot cel mult 200 de euro poate să fie şi investiţia pentru a începe o afacere în zona de webdesign, traducător sau editor. Cu ceva imaginaţie se poate deschide şi o afacere cu diverse site-uri cu conţinut şi aplicaţii gratuite, în speranţa că se va putea vinde spaţiu publicitar.

Cu investiţii de cel mut 500 de euro pentru un minim de echipamente se pot deschide de acasă afaceri în zona serviciilor de contabilitate sau consultanţă juridică.

Tot cu o investiţie de 500 de euro poate fi susţinută de acasă şi o afacere în zona dresajului canin sau cei care se pricep la tehnică pot deschide un mic atelier de reparat computere sau telefoane mobile.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite