Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Interviu cu o ochelaristă cu părul creţ

13
14 Jun 2021 09:39:12
George Butunoiu

Am scris acum câteva zile un mic articol despre o tânără absolventă care a reuşit să obţină un job de country manager cu ceva inteligenţă, îndrăzneală şi cu un bun dar al vorbirii, şi mi-au tot revenit în minte şi alte exemple cu copii deştepţi. Iată unul dintre ele…

Căutam pentru noi un tânăr absolvent pentru un job de începător, un fel de om la toate, asistent pentru proiectele culturale pe care le avem la Societatea Muzicală.

Intră pe uşă o mână de om, o fată mărunţică, ochelaristă, cu părul creţ. Dacă nu aş fi ştiut că am selectat doar CV-uri de absolvenţi, m-aş fi gândit prima dată că e vreo şcolăriţă cu ghiozdan care a greşit adresa.

Nu am apucat eu să spun ceva, că aud o voce subţirică, de copil: Bună ziua, domnule Butunoiu! Să ştiţi că eu nu auzisem de dumneavoastră până acum, dar am văzut multe pe Internet. L-am văzut şi pe Oskar în poză, am citit aseară mai multe articole pe care le-aţi scris. În unul dintre ele scriaţi că e bine ca la interviu candidatul să încerce să preia iniţiativa, să pună el primul nişte întrebări, să zică ceva, să nu se aşeze şi să aştepte să fie întrebat. Aşa că mi-am făcut şi eu tema, o listă de întrebări pe care să vi le pun înainte să apucaţi să mă întrebaţi despre mine. Am o întrebare despre căţel, una despre Propylaen pe care le-am văzut într-o poză, una despre citatul lui Cioran care spunea că muzica e timp sonor, şi care v-a enervat atât de tare… Pe care doriţi să v-o pun?

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Florescu Constantin
14.06.2021, 09:53:07

Vai Domnu' Butunoiu! Ochelarista a gresit usa.

-4 (6 voturi)
Dream Pervertor
14.06.2021, 10:09:59

...din ciclul: scrieti baieti, scrieti orice, numai scrieti ceva! Bai Gica: nu mai ocupa spatiul cu povestile tale aici in Adevarul, unde unDan Dungaciu, Unteanu, Daianu au ce scrie sinu incap de tiriplici ca tine! Lasa-te! Lasa-ne!

-2 (4 voturi)
Toru Okada
14.06.2021, 12:06:42

Dan Dungaciu, Unteanu, Daianu scriu despre soarta natiunii si/sau a lumii. dar poate sunt unii cititori care sunt preocupati si de propria soarta. domnul Butunoiu pentru acestia scrie. este ok sa te preocupi de soarta natiunii, dar niciun lider nu iti va asigura iesirea din mediocritate, deci trebuie sa te preocupi si de propria persoana.

-2 (4 voturi)
Toru Okada
14.06.2021, 11:48:35

incredibil ce fac unii oameni ca sa iasa din mediocritate! asta imi raspunde la intrebarea "de ce" cand ma gandesc la mine si la propria mediocritate. (stiu ca am mai comentat asta si la articolul despre o tânără absolventă care a reuşit să obţină un job de country manager, dar continui sa ma mir.) poate altii mai tineri ca mine sa invete din articolele acestea ca sa iasa din mediocritate inainte sa ii ajunga viata din urma.

-4 (4 voturi)
Ludwig
14.06.2021, 12:12:18

G.B. cred ca are un mic caiet unde sunt trecuti intr-un fel de "hall of fame", cei mai buni candidati recrutati...cum a fost aceea fata ajunsa country manager.. La batranete daca si-ar scrie memoriile ar avea vanzari bune... P.S. vad ca nu a mai scris demult de restaurante....interesante si ele....mai ales cel numit: "Singurul restaurant din mijlocul Bucureştiului la care nu ai avea curajul să te duci pe jos... https://adevarul.ro/life-style/stil-de-viata/singurul-restaurant-mijlocul-bucurestiului-nu-curajul-duci-jos-1_5952609a5ab6550cb892da60/index.html#tab-comentarii

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările