JTI România: Suntem conştienţi că urmează o recesiune fără precedent. Am virat 318 milioane de lei bugetului de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii JTI România, unul dintre cei mai mari producători de tutun din România, au declarat că ne aşteaptă o recesiune fără precedent, arătându-şi sprijinul faţă de stat prin virarea anticipată a accizelor şi TVA-ului aferent lunii martie în valoare de 318 milioane de lei.

„Ne bucurăm că putem fi un partener de nădejde al statului român, chiar şi în aceste vremuri atât de dificile. Vom fi în continuare alături de autorităţi şi societate în calitate de mare contribuabil, precum şi în mod direct, prin programele de donaţii de câini şi echipamente hi-tech pentru Vama Română şi Poliţia de Frontieră, campaniile de conştientizare a efectelor profund negative ale comerţului ilegal cu ţigarete, precum şi prin proiectele sociale şi culturale. 

Suntem conştienţi că urmează o recesiune  fără precedent de la criza financiară din 2008, dar sperăm că bugetul se va putea baza în continuare pe noi. Pentru aceasta, e nevoie de predictibilitate, de respectarea calendarului de creştere graduală a accizei, precum şi de un cadru de reglementare care să nu disturbe piaţa legală şi să aducă prejudicii bugetului statului. Mă refer la cel mai radical proiect de lege anti-tutun aflat în dezbaterea Parlamentului, care prevede interzicerea expunerii pachetelor de ţigarete la rafturi, vânzarea produselor din tutun doar în tutungerii, interzicerea oricărei forme de comunicare şi a sponsorizărilor”, a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications, JTI Romania, Moldova şi Bulgaria. 

Pentru luna martie 2020, industria tutunului a virat la stat circa 1,5 miliarde de lei. Potrivit execuţiei bugetare anunţate ieri, comparativ cu perioadele similare din anul precedent, în luna martie veniturile bugetare din accize la produsele din tutun au crescut cu 25,2%, iar în primul trimestru al acestui an creşterea a fost de 15,3%. În contextul scăderii abrupte a încasărilor din accizele provenite din sectorul energetic, tutunul devine cel mai solid contribuabil la bugetul statului. 

JTI şi-a început activitatea în România în 1993 (ca R.J. Reynolds), şi a fost una dintre primele companii multinaţionale care a investit pe plan local. JTI se implică activ în comunitate: compania este partener al Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS), al Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), al turneelor muzicale din oraşele mici şi sponsor oficial al Gigi Căciuleanu Romania Dance Company. JTI sprijină Grădina Japoneză din parcul Mihai I (Herăstrău), Căsuţa de Ceai din Muzeul Naţional de Artă şi Centrul de Studii Româno-Japoneze din cadrul Universităţii Româno-Americane. „Întâlnirile JTI”, eveniment lansat în anul 2000, se desfăşoară neîntrerupt de 21 de ani şi a devenit un brand cultural naţional. Compania susţine, din anul 2000, Bursele JTI pentru Jurnalişti, fiind de asemenea partener al Burselor EuropaFM. Din 1998, se desfăşoară programul Seniorii JTI, prin care 45 de vârstnici primesc zilnic o masă caldă, iar de-a lungul anilor compania a colaborat şi colaborează cu Samusocial, Ateliere fără frontiere, ARC şi alte organizaţii neguvernamentale, sprijinind proiecte sociale  prin care sunt susţinute persoane din categorii defavorizate în diverse zone ale ţării.

JTI este unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse din tutun şi produse pentru vapat, cu operaţiuni în peste 130 ţări. Cu sediul la Geneva, Elveţia, JTI are peste 45.000 de angajaţi, fiind membră a grupului Japan Tobacco. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.jti.com.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite