La 37 de ani este cel mai bun degustător de bere din cadrul SABMiller: Îmi începeam ziua cu o bere rece nefiltrată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sabina Luca
Sabina Luca

Sabina Luca lucreaza de 15 ani in cadrul Ursus Breweries, filiala locala a gigantului SABMiller, si ocupa in prezent functia de director de calitate. Pana aici nimic neobisnuit. Insa romanca este cel mai bun degustator de bere din Europa, castigand in acest sens un premiu rareori atribuit unei femei.

In cei cinci ani de studiu in cadrul Facultatii de Tehnologia si Controlul Calitatii Produselor Alimentare din cadrul Universitatii "Dunarea de Jos” din Galati Sabina Luca s-a specializat in tehnologiile care au atras-o cel mai mult la acea vreme si anume procesarea carnii, productia uleiurilor vegetale si tehnologia berii. Insa, in urma unui curs pentru studenti oferit de catre Universitatea din Leuven (Belgia) a realizat ca isi doreste sa lucreze intr-o fabrica de bere. Primul angajator, si unicul de altfel, Ursus Breweries. Prima oprire: fabrica de bere din Cluj-Napoca.

Din 1999 si pana in prezent a ocupat diferite functii in cadrul companiei, de la coordonare sectiei "Fierbere” (unde din materiile prime se obtine mustul - prima etapa in fabricarea berii), specialist dezvoltare procese (dezvoltarea de produse noi incepand cu designul produsului, la testare si evaluare pana la lansarea pe piata), in prezent fiind manager de calitate produse si procese.

Ca si activitati "permanente”, independente de pozitia pe care o ocupa in companie, Sabina face parte din echipa de auditori ai SABMiller Europa pentru furnizorii de materii prime. De asemenea, este membru in echipa de degustatori a fabricii din Buzau si a SABMiller Europa, ca degustator validat. Aceste atributii implica multe calatorii in interes de serviciu, precum si participarea la diverse concursuri. Cel mai important premiu obtinut pana acum a fost SABMiller Taster of the Year 2012 obtinut in cadrul unui concurs global la care au participat peste 2.000 de degustatori.

Pentru acest premiu s-a „antrenat” inca din primele zile de la angajare. Dupa doua saptamani de la intrarea in echipa Ursus, Sabina era deja inclusa in echipa de degustare – la "incepatori” - si invata prima aroma, cea de diacetil, o aroma formata de drojdie in timpul fermentatiei. In prezent, a ajuns sa simta o varietate larga de arome, la concentratii mici, si poate sa ordoneze mostrele dupa concentratii, cu o acuratete buna.

Citiţi continuarea articolului pe www.wall-street.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite