Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Mediul de afaceri, sedus şi maltratat de premierul Ponta: Codul insolvenţei şi intromisiunea în Justiţie

6
5 Oct 2013 17:17:18
Lucian Isar
„Noul Cod al Insolvenţei este profund împotriva mediului de afaceri favorizând probabil doar tăietorii de fier vechi”
„Noul Cod al Insolvenţei este profund împotriva mediului de afaceri favorizând probabil doar tăietorii de fier vechi”

Bunăstarea populaţiei nu este posibilă fără creştere economică, care este dependentă şi potenţată de un mediu de afaceri nesupus abuzurilor.

Mediul de afaceri este abuzat în mod multiplu de Guvernarea Ponta bazat pe concepţia economică greşită potrivit căreia, bruscat, mediul de afaceri va plăti mai multe taxe şi la timp. 
  
Veniturile la buget sunt superioare anului trecut, dar mult sub cele estimate de fostul Ministru al Finanţelor şi nu ajung pentru toate „investiţiile” de genul noului avion pentru demnitari. Partea din programul de guvernare USL susţinută de dreapta a fost abandonată în favoare filozofiei de stânga. 
  
Liberalii sunt parteneri juniori la guvernare, iar propunerile din programul de guvernare şi iniţiativele liberale sunt amânate. De exemplu: legea IMM-urilor, reducerea taxelor, investiţiile menţinute. 
  
Premierul Ponta a sedus şi maltrat mediul de afaceri. Cele două acte recente care au distorsionat iar percepţia şi atitudinea externă şi internă au fost noul Cod al Insolvenţei şi intromisiunea în Justiţie. Mediul de afaceri a fost sedus şi s-a lăsat sedus de Premierul Ponta în speranţa că mistificarea, necunoaşterea şi abuzul nu sunt o caracteristică a noii guvernări. 
 
FIC, AMCHAM, Camerele de Comerţ şi Industrie, alte entităţi reprezentative au tot participat la întâlniri cu Premierul Ponta fără nici un fel de rezultat pozitiv. Întâlnirile au avut doar scop manipulatoriu pentru a evita ieşirea în media a mediului de afaceri şi a exprima dezacordul cu sabotajul creşterii economice. 
 
Guvernul a preferat să îi păcălească cu diferite forme de dialog, consilii şi alte adunări iar în paralel, acţiunile, de exemplu Codul Insolvenţei şi atacul asupra justiţiei, erau exact împotriva mediului de afaceri. Codul Ponta, Noul Cod al Insolvenţei, este profund împotriva mediului de afaceri, favorizând probabil doar tăietorii de fier vechi. Practic, în loc de reindustrializare privată şi un mediu de afaceri asanat, ne aruncă într-o dezindustrializare accelerată. 
  
Noul Cod al Insolvenţei s-a vrut a limita insolvenţele frauduloase şi să creeze o bază legală de restructurare rapidă astfel încât activele productive să reintre în circuitul economic mai ales în această parte a ciclului economic. 
  
Viziunea Premierului Ponta asupra economiei şi mediului de afaceri, lupta cu vehiculele de presă şi dorinţa de taxare a economiei fără de care nu poate lua avion au generat un Cod al insolvenţei care va fi cu siguranţă contestat, blocat şi modificat dacă economia României va vrea să crească
  
Atacul asupra justiţiei declanşat de Premierul Ponat este cu atât mai grav cu cât, în ochii investitorilor şi a cancelariilor occidentale, este o recidivă. O sumedenie de firme au întârziat investiţiile în România din cauza imixtiunii politicului în justiţie şi a volatilităţii mesajelor transmise. 
  
Din vara trecută există o problemă legată de semalul transmis de autorităţi spre investitorii străini. Nu este o întâmplare că fluxurile de investiţii directe în România s-au diminuat şi pentru că băncile străine sunt în proces de retragere dintr-un stat care se închide. 
  
Mediul de Afaceri a fost sedus şi maltrat. A fost sedus pentru că a sperat că nu are de-a face cu un comportament duplicitar şi fără o viziune economică, alta decât creşterea taxelor şi ajutoarelor. În aceste condiţii de duplicitate nu este o surpriză că o eventuală vizită a Premierului Ponta în SUA nu se va solda cu o poză nici cu Preşedintele Obama, nici cu Vice-Preşedintele Biden. 


Acest text a apărut şi pe blogul personal

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

ssssss
5.10.2013, 17:32:37

Haide frate,la ce te asteptai de la un partid care traieste din voturile asistatilor social , si pensionarilor ? Vrei sa-ti spun ceva ? Daca ai bani in fondurile private de pensii retragetii ! Dupa ce Ungurii au nationalizat 100% pensiile private,Polonezii 50% iti garantez ca va urma Romania cu 100%.Pensiile private sunt condamnate la moarte !

+1 (1 vot)
ZeroAbsolut
5.10.2013, 21:43:27

Nu va alarmati! Apare iar tovarasul Socol si ne insira niste diagrame si grafice din care reiese ca suntem pe drumul cel bun. Macar sa fie niste grafice d-alea tip "placinta", gata feliate sa ajunga fiecarui roman cate-o bucata. http://www.youtube.com/watch?v=gY0DOnNK3Wg

Ara Brandiana
6.10.2013, 01:34:34

Nu va fi de mirare daca Ponta care a intrat cu cizmele in justitie si in mediul de afaceri nu va intra si in depozitele bancare ale cetatenilor. Aducand tara in pragul falimentului, nebunia il va determina sa ceara cetatenilor (macar celor 7.4 milioane) salvarea Romaniei folosindu-se de declaratiile dnei Merkel din timpul crizei dar si de precedentul creat de guvernul cipriot care lucra in primavara aceasta la o lege prin care sa ia pana la 10% din depozitele bancare chiar si in cazul economiilor mai mici de 100.000 de euro. Interesant, nu?! Ingenios cum e, lui Ponta i-ar prinde bine pe langa Codul Insolventei si o nationalizare partiala a depozitelor bancare. Criza si lipsa banilor darama orice tabu pivind legea, daca statul a putut lua bani nu numai din salarii, de ce n-ar face-o si din depozitele bancare? Ce conteaza ca masura ar leza dreptul de proprietate. Ce, i-a pasat lui Ponta de dreptul la libera exprimare sau de alte drepturi? In 2012 a intrat nu doar cu cizmele ci chiar cu buldozerul in zidurile democratiei, daramand drepturi dupa drepturi. Radu Ghetea, presedintele CEC Bank a declarat ca masura ar fi doar una "locala", doar "a unei tari" si ca nu ar putea fi extinsa. De ce nu poate fi extinsa? Nu a precizat. Eu cred ca la vremea respectiva dl. Ghetea nu isi dadea seama de potentialul acestui " Pontif". Cine il va retine pe Ponta, acest Nero al vremurilor noastre, sa ne dea foc si sa arda si el ca o torta vie in Palatul din Piata Victoriei? Deocamdata iese fum si miroase a parlit!

Galatescu Sorin
6.10.2013, 13:39:17

Foarte CORECT si bine scris!!!!Ponta este o mizerie de politruc, un plagiator si un mare escroc...Ce asteptari se pot avea la un asa om???

+2 (2 voturi)
gigione
7.10.2013, 10:54:02

intromisiunea, ei da, intromisiunea, grea misiune!

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările