Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Mega Image începe să vândă online în parteneriat cu eMAG

2
26 Aug 2014 10:48:09
Autor: Adina Vlad
Mega Image este cel mai mare lanţ de supermarketuri din România, cu 332 de magazine FOTO Adevărul
Mega Image este cel mai mare lanţ de supermarketuri din România, cu 332 de magazine FOTO Adevărul

Mega Image, cel mai mare lanţ de supermarketuri din România, a dezvoltat în parteneriat cu eMAG o platformă online, denumită "Supermarket la tine acasă", disponibilă la nivel naţional, prin care clienţii pot comanda începând de astăzi peste 7.500 de produse, au anunţat astăzi cele două companii.

În prima etapă, magazinul online va funcţiona în versiunea beta, timp în care oferta de produse, platforma şi serviciile vor fi ajustate şi optimizate. "Prin lansarea în mediul online, ne extindem strategia noastră de proximitate, astfel încât să răspundem nevoilor clienţilor noştri", a declarat Xavier Piesvaux, directorul general al Mega Image România, într-un comunicat de presă.

Mega Image a construit un depozit special în Bucureşti, unde produsele comandate online sunt selecţionate şi pregătite de livrare la domiciliu sau pentru ridicare din magazine. Livrarea la domiciuliu se va face în maximum 24 de ore oriunde în ţară, iar clienţii pot alege ziua şi intervalul orar în care să fie efectuată livrarea. Ridicarea de la punctele Mega Image selectate se va face în intervalul de funcţionare a fiecărui magazin Mega Image. 

Plata comenzii se poate face online sau ramburs în cazul livrării produselor la domiciliu. În cazul ridicării comenzii din magazinele Mega Image, singura modalitate de plată acceptată este online.

"Este un pas important, care ne aduce mai aproape de realizarea principalului nostru obiectiv - transformarea eMAG în magazinul online din care clientul nostru poate cumpăra orice, oricând. Prin funcţionalităţile specifice ale secţiunii Supermarket, personalizăm cumpărăturile recurente. De exemplu, funcţia repetă comanda ţine minte ce îşi doreşte fiecare client să aibă în coşul său de cumpărături curente şi îi permite astfel să-şi facă foarte uşor şi rapid aprovizionarea", a arătat Violeta Luca, vicepreşedinte şi director executiv al eMAG.

La mijlocul lunii iulie, Mega Image a introdus serviciul de livrări la domiciliu pentru produsele congelate din magazinul său specializat AB Cool Food, care pot fi comandate telefonic sau online pe site-ul magazinului de către toţi consumatorii din Bucureşti şi judeţul Ilfov.

Mega Image, parte a grupului belgian Delhaize, este cel mai mare lanţ de supermarketuri din România care cuprinde în prezent 332 de magazine în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Piteşti, Braşov, Târgovişte şi alte oraşe din ţară. 

Lansat în 2001 ca un magazin online de sisteme de calcul şi produse de birotică, eMAG este unul dintre cele mai mari magazine online de pe piaţa românească. Magazinul online este deţinut de Dante International, al cărei acţionar principal este grupul Naspers - 74,2%, şi de Iulian Stanciu - 25,8%.


Mai puteţi citi: 

Mega Image continuă ofensiva şi inaugurează cinci magazine noi. Retailerul Mega Image a deschis azi cinci unităţi noi, dintre care trei magazine de proximitate Shop&Go în Bucureşti şi două supermarketuri Mega Image, unul în Capitală şi unul în comuna Tunari, şi a încheiat astfel luna august cu nouă unităţi noi, a anunţat compania.

Magazinele Mega Image din România au contribuit la creşterea veniturilor Delhaize. Veniturile grupului belgian Delhaize, proprietarul supermarketurilor Mega Image, au crescut cu 32% anul trecut în Europa de Sud-Est şi Asia, la 2,5 miliarde de euro, fiind influenţate pozitiv, printre altele, de preluarea reţelei de magazine Delta Maxi şi de rezultatele excelente din România.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Florin Mihai
26.08.2014, 13:00:55

Este un exemplu clasic de"win-win situation" care functioneaza optim pentru cei doi actori economici. Felicitari!

+2 (2 voturi)
unU
26.08.2014, 14:36:49

Amandoua sunt in declin. Emag nu mai vinde ca pe vremuri, iar Mega Image are prea multe magazine, regie mare, preturi mari si cu mult mai putini clienti decat super marketurile.

Modifică Setările