Microsoft angajează în România. Ce specialişti caută gigantul IT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Microsoft angajează în România, după ce luna trecută oficialii companiei anunţau că sunt vizate câteva sute de posturi. Gigantul american are mai multe centre de suport în ţara noastră, situate în Bucureşti, Timişoara, Cluj şi Braşov.

Microsoft angajează în România. Posturi concrete puse la mezat

Pe site-ul Microsoft sunt mult mai multe anunţuri, de la profesionişti specializaţi în SQL Server şi serviciile cloud Azure, până la consultanţi sau ingineri Windows, Internet Explorer, Skype, ba chiar şi un domeniu de frontieră: internetul lucrurilor (Internet of Things, n.r.) În total, sunt vacante în jur de 60 de locuri de muncă. Mai multe informaţii pot fi consultate aici.

Pe site-ul Hipo.ro există mai multe anunţuri destinate celor care doresc un post în cadrul Microsoft. Astfel, unul dintre acestea este destinat studenţilor, dar este şi full-time. Acesta este îmbinat cu un program de training pe doi ani, fiind destinat serviciilor de suport tehnic. Sunt necesare cunoştinţele solide de limba engleză, dar şi franceză sau germană. Mai departe, sunt vizibile posturi de inginer

     

Microsoft angajează în România. Sute de programatori sunt vizaţi

Planurile Microsoft sunt foarte agresive şi sunt axate pe creştere. „La Microsoft România lucrează 600 de ingineri şi dorim să adăugăm 200-300 de noi joburi pe an în următorii doi ani”, declara în data de 27 octombrie Iulian Minea, FSI Account Manager Microsoft România, citat de „Ziarul Financiar“.

„Noi avem clienţi începând din ţările nordice până în Orientul Mijlociu. Atunci reducerea barierei lingvistice este unul dintre obiectivele noastre. Avem centre de suport în Timişoara, Braşov, Cluj. Ne apropiem astfel mai mult de locul unde potenţialii candidaţi îşi termină facultăţile, astfel încât provocarea de a îi reloca din Cluj în Bucureşti, care poate determina un refuz al candidatului, să nu mai existe. În plus, investim foarte mult în oamenii noştri, sunt milioane de dolari care se investesc în training anual pentru cei 600 de oameni. Avem un parteneriat cu universităţile. Mi se pare foarte important pentru toată industria să nu aşteptăm ca sistemul de învăţământ să producă acei candidaţi valoroşi, ci să-i şi ajutăm să se dezvolte”, a mai spus oficialul Microsoft.

Microsoft România acoperă toate tehnologiile pe care gigantul american le comercializează. „Avem în România toate nivelurile de competiţie cerute în cadrul unui centru de suport“, potrivit acestuia.

Microsoft angajează în România. Totul este legat de viitor

În data de 8 octombrie, Andrew Townhill, director de tehnologie pe segmentul de servicii şi suport pe Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, anunţa că Microsoft va angajat „câteva sute“ de specialişti IT în următorii cinci ani.

În România există mulţi tineri absolvenţi care cunosc foarte bine multe limbi străine, a menţionat reprezentantul gigantului IT, care a adăugat totodată că românii sunt atraşi de tehnologia de ultimă oră, potrivit Ziare.com. „Totul este legat de viitor. Dacă ne uităm în urmă cu zece ani, într-o familie de cinci persoane exista un singur calculator, care era folosit de toţi membrii familiei. Acum, poate că nu mai există calculatorul tradiţional, dar există un telefon, tabletă, laptop, poate şi un PC, deci fiecare foloseşte diverse tipuri de device-uri.

Lucrurile evoluează extrem de rapid. Fireşte, nu putem prezice viitorul, dar ca lider în tehnologie trebuie să te gândeşti mereu care va fi următorul pas“, a spus atunci Townhill.

Microsoft angajează în România. Există două divizii în România

La rândul său, Florin Grama, directorul diviziei Customer Service & Support în cadrul Microsoft România afirma atunci că numărul de angajaţi va creşte cu 100-150 de persoane pe an.

„Cei 700 de angajaţi actuali sunt împărţiti în două divizii, una de vânzari şi marketing, iar cealaltă de servicii şi suport tehnic pentru clienţi din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Avem 600 de specialişti tehnici şi 100 de angajaţi în vânzări şi marketing.

Până acum, numărul de angajaţi a crescut cu 100-150 de persoane în fiecare an. Anticipez o evoluţie similară şi în următorii ani. În ceea ce priveşte domeniile în care vor fi angajate aceste persoane, sunt în suport IT şi dezvoltare de programe“, a spus Grama.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite