Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Energiei, cu ochii pe Complexul Energetic Hunedoara. Vrea informare zilnică privind situaţia companiei

2
27 Nov 2015 19:37:43
Autor: Adina Vlad
În structura Complexului Energetic Hunedoara sunt incluse minele de huilă Lupeni, Lonea, Livezeni şi Vulcan, alături de termocentralele Mintia şi Paroşeni
În structura Complexului Energetic Hunedoara sunt incluse minele de huilă Lupeni, Lonea, Livezeni şi Vulcan, alături de termocentralele Mintia şi Paroşeni

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, ia în vizor Complexul Energetic Hunedoara (CEH). A cerut informare zilnică despre situaţia companiei, care se confruntă cu probleme financiare, are multe cereri de intrare în insolvenţă, dar şi stocuri reduse de cărbune. Mai mult, planul de redresare nu a fost nici acum finalizat.

„Exită o serie de societăţi din sistemul energetic care au probleme financiare şi se găsesc într-o situaţie complicată. Mă gândesc în primul rând la Complexul Energetic Hunedoara. Pe colegii de la Hunedoara i-am invitat la minister, am discutat despre situaţia lor, despre lucrurile care trebuie făcute acolo. Constat şi la Hunedoara, cu regret, că am convenit împreună cu partenerii noştri europeni, dar şi cu instituţii româneşti, un plan de acţiune în vară, care presupunea definitivarea unui plan de restructurare şi că acest plan de restructurare încă nu este gata. I-am rugat pe toţi colegii să ne concentrăm ca acest plan să fie finalizat în cel mai scurt timp. (...) Este esenţial ca acest plan să fie realizat, suntem în întârziere“, a afirmat vineri Grigorescu, într-o conferinţă de presă.
 
Potrivit acestuia, nici stocurile de cărbune ale companiei de stat nu sunt la nivelul aşteptărilor.
 
„La Complexul Hunedoara este un număr foarte mare de cereri de insolvenţă, o parte dintre acestea au fost rezolvate. Situaţia nu este simplă. La această dată, stocurile de cărbune sunt departe de ceea ce ne-am fi dorit. Am cerut, în acest context, să am o informare zilnică cu privire la parametrii companiei, am cerut un plan clar de funcţionare, până la sfârşitul acestei ierni, cu identificarea realistă a resurselor pe care le avem, a parametrilor în care putem funcţiona. (...) Am o situaţie în fiecare dimineaţă, ştiu cum stau lucrurile acolo“, a mai spus Grigorescu.
 
Fostul ministru al Energiei Andrei Gerea declara în septembrie că societatea din Hunedoara poate intra în orice moment în insolvenţă, având în vedere situaţia dificilă a companiei, după pierderile înregistrate în 2013 şi 2014.
 
Complexul Energetic Hunedoara este cel mai mare agent economic din Valea Jiului şi din judeţul Hunedoara şi, de asemenea, este singura societate care furnizează agent termic în municipiul Deva şi în oraşele din Valea Jiului. În structura Complexului Energetic Hunedoara sunt incluse minele de huilă Lupeni, Lonea, Livezeni şi Vulcan, alături de termocentralele Mintia şi Paroşeni.
 
Complexul, cu sediul la Petroşani, judeţul Hunedoara, deţine o cotă de piaţă de aproximativ 5% din producţia de energie electrică din România şi are aproximativ 6.500 de angajaţi.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Tudor Popescu
28.11.2015, 07:09:08

Ministrul Grigorescu face cateva confuzii specifice inceputului : 1. PROBLEMELE INCALZIRII ORASELOR SUNT ALE MINISTERULUI DE INTERNE 2. COMPLEXUL HUNEDOARA TREBUIE DIVIZAT IN ZONA DE TERMOFICARE PAROSENI,I ZONA ENERGIE PENTRU DEVA SI ZONA PURA DE ENERGIE ELECTRICA . PE ACESTE CENTRE DE COSTURI SOLUTIILE SUNT DIFERITE , DOUA FIIND DE COMPETENTA COMUNA CU MINISTRUL DE INTERNE .etc etc..

mardare valerian
28.11.2015, 10:28:08

Domnul "expert" esti complet pe dinafara cu toate problemele pe care le abordezi.Mai pe intelesul matale, esti varza. Cu incalzirea se ocupa, sau ar trebui sa se ocupe adm. locala. Minister coordonator este MDRAP. Mai stai deoparte cu datul cu parerea, tara asta este plina de impostori iar dta esti de referinta.

Modifică Setările