Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Misiunea economică organizată de CCIR în Statele Unite ale Americii continuă la Washington DC

0
Articol publicitar
1 Oct 2015 15:47:25
Autor: ADH

Washington DC, miercuri 30 septembrie: Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, a avut o  întâlnire de lucru cu Directorul şi Secretarul de Stat Adjunct pentru Europa în cadrul Departamentului pentru Comerţ (DoC) al Statelor Unite, dl. Jay A. Burgess.

 

 

Cu acest prilej s-a discutat despre importanţa creşterii schimburilor comerciale între cele două state, dar, mai ales, despre implementarea în România a unui plan de acţiune în ceea ce priveşte comerţul (Romanian Commercial Action Plan). Departamentul pentru Comerţ consideră că România a făcut progrese vizibile în ceea ce priveşte creşterea transparenţei şi a predictibilităţii. DoC s-a implicat activ, împreună cu Ambasada Statelor Unite în Bucureşti, în implementarea acestui plan şi crearea unei continuităţi în acest sens, indiferent de situaţia politică.

,,CCIR îşi doreşte să se implice cât mai mult în acest proiect. Următoarea etapă a proiectului implică eficientizarea sistemului de achiziţii publice şi, implicit, creşterea transparenţei în acest domeniu. Este importantă implicarea cât mai largă a mediului de afaceri în acest demers”, a declarat dl. Daraban.

Dl. Jay A. Burgess a subliniat că există multe poveşti de succes ale unor companii americane în România şi că trebuie să fie cât mai mult promovate.

De asemenea, în cadrul vizitei, Preşedintele CCIR a avut o întâlnire cu dna. Marjorie Chorlins, Vice-preşedinte pentru Europa în cadrul Camerei de Comerţ a SUA (USCC). În cadrul discuţiilor, Preşedintele CCIR a prezentat infrastructura de business de care dispune CCIR în România şi care este de un real ajutor pentru investitorii străini. De asemenea, dl. Mihai Daraban a vorbit despre intenţia CCIR de a susţine un proiect legislativ asemănător FCPA (Foreign Corrupt Practices Act).

 

Dna. Marjorie Chorlins a adresat Preşedintelui CCIR invitaţia de a organiza anul viitor, în parteneriat, un forum economic cu participare atât de la nivel guvernamental, cât şi economic.
 

Pe agenda misiunii în Statele Unite s-a aflat, totodată, o întâlnire între delegaţia oamenilor de afaceri din România, condusă de dl. Mihai Daraban, şi dl. Eric Stewart, preşedintele Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO). Cu acest prilej s-a discutat despre lupta anticorupţie din România şi cum implementarea unei legislaţii asemanatoare FCPA ar putea crea un mediu mai transparent şi mai favorabil investiţiilor străine. Dl. Stewart şi-a exprimat dorinţa de a vedea o promovare mai puternică a României pe piaţa din SUA prin crearea unei vizibilităţi mult mai mari, făcând comparaţie cu Polonia, a cărei prezenţă pe spaţiul american este una mult mai activă.

Delegaţia CCIR a participat şi la o sesiune de discuţii găzduită de compania Fidellis Cybersecurity, unde au fost abordate subiecte legate de infrastructura critică din sectorul energetic şi implicarea în programe comune de securitate cibernetică.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările