Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Mişu Negriţoiu, şeful ASF: la Astra Asigurări se caută un investitor strategic care să facă recapitalizarea. Polonezii de la PZU, favoriţi

0
12 Jun 2014 14:46:43
Autor: Daniel Ionascu
Astra Asigurări, cel mai mare asigurător din România, se află sub administrare specială
Astra Asigurări, cel mai mare asigurător din România, se află sub administrare specială

Singura soluţie pentru ca Astra să revină la condiţii normale de funcţionare este recapitalizarea asigurătorului prin intermediul unui investitor strategic, cu reputaţie solidă, soluţia fiind agreată cu acţionarul majoritar al societăţii, a declarat Mişu Negriţoiu,  preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).


„Avem un plan de măsuri, ne-am înţeles în acest sens cu acţionarul majoritar pentru a identifica un investitor potenţial care să poată să aducă diferenţa de capital necesară şi care să permită societăţii să revină la standardele de funcţionare normale. Sunt investitori diverşi şi expresii de intenţie şi continuăm discutiile prin administratorul special şi prin acţionarul majoritar. Recapitalizarea Astra printr-un investitor stategic, şi avem un investitor cu reputaţie, este singura soluţie pentru normalizarea activităţii societăţii“, a afirmat Negriţoiu, într-o conferinţă de presă.
 
El a adăugat că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este pregătită cu un scenariu de avarie în cazul în care atragerea unui investitor strategic eşuează.
 
Grupul polonez PZU ar putea fi partenerul în cauză, potrivit unor surse din sectorul asigurărilor, citate de Mediafax.
 
ASF a instituit în luna februarie procedura de administrare specială pentru Astra, cel mai mare asigurător din România. Potrivit administratorului special KPMG, Astra are nevoie de 490 de milioane de lei. O primă infuzie, de 70 de milioane de lei ar trebui să aibă loc curând. 
 
Astra Asigurări este controlată de către omul de afaceri Dan Adamescu. Omul de afaceri este urmărit penal pentru fapte de corupţie, fiind în acest moment arestat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările