Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Negocieri fără sfârşit: Ford România discută cu sindicatele un nou contract colectiv de muncă

0
28 Jan 2016 12:03:40
Autor: Adevărul Financiar
Sindicatele au acuzat însă că modificările propuse de patronat ar duce la o scădere a veniturilor angajaţilor de până la 10% pe an şi la eliminarea bonusurilor FOTO Mediafax
Sindicatele au acuzat însă că modificările propuse de patronat ar duce la o scădere a veniturilor angajaţilor de până la 10% pe an şi la eliminarea bonusurilor FOTO Mediafax

Ford România a anunţat joi că poartă discuţii, de câteva luni, cu sindicatele de la uzina Craiova despre noul contract colectiv de muncă, fără a ajunge însă la un acord şi cere „modificări cheie" în contracte, pentru a creşte competitivitatea şi eficienţa fabricii auto.

„În ultimele luni, Ford România a lucrat împreună cu sindicatul cu privire la negocierea noului Contract Colectiv de Muncă. Compania noastră sprijină anumite modificări cheie ale Contractului Colectiv de Muncă, menite să ajute fabrica de la Craiova să devină mai competitivă şi totodată mai eficientă”, au declarat reprezentanţii Ford, potrivit Mediafax.

Modificările, „corecte şi oneste”, sunt destinate să plaseze fabrica de la Craiova „într-o poziţie puternică în ceea ce priveşte viitorul său în sistemul global de producţie Ford”, conform sursei citate.

Sindicatele au acuzat însă că modificările propuse de patronat ar duce la o scădere a veniturilor angajaţilor de până la 10% pe an şi la eliminarea bonusurilor.

Reprezentanţii companiei mai arată că fabrica de la Craiova a atras investiţii de peste un miliard de euro în tehnologie de ultimă generaţie şi se declară încrezători că Ford şi sindicatul vor face tot ce pot „pentru a atrage un volum de muncă suplimentar şi a securiza totodată noi oportunităţi de afaceri” pentru Ford Craiova.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările