Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Subsidiara românească Nextebank a fost vândută de banca ungară MKB către un fond administrat de Axxess Capital

0
3 Jan 2014 12:32:16
Autor: Adina Vlad
MKB a intrat pe piaţa românească în 2006, prin preluarea participaţiei majoritare la Romexterra Bank FOTO bbj.hu
MKB a intrat pe piaţa românească în 2006, prin preluarea participaţiei majoritare la Romexterra Bank FOTO bbj.hu

Banca ungară MKB, parte a grupului german BayernLB, a vândut subsidiara românească Nextebank către Emering Europe Accession Fund (EEAF), un un fond administrat de Axxess Capital, tranzacţia urmând să fie încheiată după obţinerea avizului Băncii Naţionale a României (BNR).

„MKB Bank Zrt informează că, la 31 decembrie 2013, a semnat acordul de vânzare privind întreaga investiţie (96,3% din acţiuni) la Nextebank SA. Validitatea acordului de preluare depinde de avizul Băncii Naţionale a României“, se arată într-un comunicat publicat de MKB. 
 
La rândul său, fondul EEAF a anunţat de asemenea, vineri, semnarea acordului de preluare a Nextebank România. Valoarea tranzacţiei nu a fost dezvăluită.
 
EEAF numără BERD printre investitorii săi instituţionali şi este cel de-al treilea fund de capital privat administrat de Axxess Capital. Prin intermediul fondurilor administrate, Axxess Capital a realizat şi alte investiţii în România, printre care Frigotehnica, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa de echipamente frigorifice, Capa Finance (instituţie financiară nebancară), Industrial Access (companie de închirieri de echipamente) şi Eco Energ Lemn (firmă care produce microbrichete din deşeuri lemnoase).
 
MKB a intrat pe piaţa românească în 2006, prin preluarea participaţiei majoritare la Romexterra Bank. Grupul ungar a înregistrat pierderi de 108 milioane de euro în prima jumătate a anului, din cauza situaţiei economice şi politice dificile de pe piaţa locală, potrivit raportului BayernLB pentru primul semestru al acestui an.

Mai puteţi citi: 

Florin Kubinski pleacă de la MKB Romexterra şi preia poziţia de vicepreşedinte Volksbank România. Volksbank România l-a numit în funcţia de vicepreşedinte responsabil cu operaţiunile financiare ale băncii pe Florin Kubinski, 53 de ani, care părăseşte MKB Romexterra Bank, unde a fost timp de patru ani director general adjunct.

Romexterra a fost cumpărată de un fond de investiţii. MKB Bank a semnat astăzi cu un consorţiu de investitori susţinut de PineBridge Investments, un acord privind vânzarea MKB Romexterra Bank, filiala română a MKB Bank, se arată într-un comunicat al fondului de investiţii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările