Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Numărarea managerilor români incompetenţi

12
24 May 2021 10:18:32
George Butunoiu

Incompetenţa multor manageri e, de departe, tema cea mai prezentă şi mai dezbătută în comentariile de pe Internet, indiferent de punctul de plecare, că e un articol, text oarecare sau altceva. Descoperirea unor manageri incompetenţi e prezentată cu caractere de breaking news în comentarii, ca pe ceva ce trebuie rezolvat de urgenţă, cu prioritate absolută.

Or, managerii mai mult sau mai puţin incompetenţi sunt o normalitate pe care nu o va putea schimba nimeni, niciodată şi nicăieri pe pământ. Să te surprindă existenţa lor, arată pur şi simplu că nu prea ştii cum merg lucrurile în lume. Că proporţia e mai mare în România decât în alte ţări, e foarte posibil, însă e şi cât se poate de normal să fie astfel, iar cei care se miră de asta atrag iarăşi atenţia asupra lor.
 
Proporţia managerilor incompetenţi din România faţă de cea din alte ţări nu e atât de mare pe cât cred unii, şi sunt convins de asta, fiindcă sunt în mijlocul tuturor de zeci de ani. Diferenţele de rezultate, de relaţii sociale în organizaţiile lor au alte cauze, care nu au nicio legătură directă cu ei, cu managerii, ci cu comunitatea în care trăim. Aşadar, nu mai fiţi atât de surprinşi când vedeţi manageri incompetenţi. E ca şi cum v-aţi mira că şi ei au tot două urechi. Şi nu zice nimeni să vă resemnaţi cu asta. Doar să nu vă mai miraţi atât…
 
PS: Nu e momentul şi nici locul să întrebaţi „Dar ce este competenţa?” când răspundeţi la întrebările de mai jos. Pur şi simplu, folosiţi propria definiţie!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

M. Popescu
24.05.2021, 11:51:59

Problema este definitia competentei. Pentru ca ceea ce se cere managerilor variaza, in functie de tara / domeniu de activitate / companie. Unui manager poate sa i-se ceara sa "pastreze talentul", altui manager sa nu depaseasca salariul minim. Opinia angajatilor va fi mult mai favorabila primului...

+1 (1 vot)
zzzzzzzz zzzz
24.05.2021, 12:02:55

matzul gros si banul nemuncit teorema #2: ca sa faci bani trebuie sa mai si dai bani. (sefului tau sau nivelului ierarhic superior) teorema#3: Legea lui Ohm: Fii om cu mine ca sa fiu om cu tine.

+1 (1 vot)
Felix Catus
24.05.2021, 13:51:01

Daca Romania e plina de manageri incompetenti, e rezultatul muncii dumitale, Nea Ghitza. Ai selectat numai manageri lipsiti de competenta, dupa propria imagine si i-ai plasat in pozitii cheie. Acesti manageri la randul lor au selectionat alti ca ei. Uite-asa, Romania s-a umplut de ratati si incompetenti, dupa chipul si asemanarea recrutorilor. Faptul ca esti atat de blazat, ca gasesti acest lucru normal, se datoreste faptului ca ai participat activ la angajarea incompetentilor.

-5 (13 voturi)
Ce ar spune Isus
24.05.2021, 15:18:56

Oare autorul se refera la numarul de manageri din HR incompetenti? Ca stim unul, in acest caz.

+5 (7 voturi)
Omul UnOm
24.05.2021, 19:22:12

Este greu de definit competenta unui "manager" in Romania tocmai pentru ca sub titulatura asta se ascund meserii destul de diferite intre ele. In sens strict, un manager este in romaneste un administrator. Fiind un administrator managerul nu este neaparat omul cu idei noi si nici cel care stabileste strategia unei firme. Cred ca la noi nu se face distinctia intre un manager si un director. Directorul (sau, intr-o oarecare masura, CEO-ul desi nu este un director) ar trebui sa fie cei care stabilesc strategia unei firme, directia care trebuie urmata, etc.Directorul nu se ocupa (sau nu ar trebui sa se ocupe) de partea administrativa.

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările