Afaceri

articolul anterior articolul urmator

O companie românească a angajat 1.000 de programatori în acest an

0
23 Nov 2021 20:31:45
Autor: Afrodita Cicovschi

O companie românească a angajat 1.000 de programatori în primele 11 luni din acest an, pe care-şi doreşte să-i ajute să se perfecţioneze.

Cognizant Softvision, lider în dezvoltarea de servicii şi produse software, reprezentant al gigantului Cognizant în România, a anunţat azi că în primele 11 luni ale anului 2021 a angajat peste 1000 de profesionişti în domeniul dezvoltării de software. Acest prag de angajare, fără precedent în industria de profil, întăreşte poziţia de mare angajator în IT, cât şi aceea de companie care dezvoltă soluţii digitale, folosind ultimele tehnologii pentru clienţii şi angajaţii săi.
 
Compania a atins acest prag de recrutare bazându-se pe fundamentul EVP-ului - The Place To Be, Now and Beyond amplificat de 2 iniţiative lansate în ultimul an: modelul de recrutare naţională şi modelul cultural Studio eXperience:
 
Recrutarea la nivel naţional - Modelul de recrutare, oriunde din România, lansat la începutul anului, a facilitat atât angajaţilor proprii, cât şi a acelora viitori să aleagă locaţia din ţară de unde doresc să lucreze. Angajaţii Cognizant Softvision pot opta pentru munca de la birou, în oraşele unde compania are sedii deschise, de acasă, de oriunde de pe teritoriul României, ori hibrid. 
Studio eXperience - este cultura născută din realitatea post Covid şi oferă cadrul perfect de  scalabilitate a operaţiunilor Cognizant Softvision la nivel naţional, prin îmbunătăţirea experienţei de muncă a angajaţilor bazată pe flexibilitate, opţionalitate, oferind astfel fiecărui angajat posibilitatea de a alege de unde şi cum lucrează.
 
„Peste 1000 de angajaţi în 11 luni este un puternic indicator al faptului că Cognizant Softvision se bucură de atenţie şi consideraţie în regiune. Într-un an în care trendul este de reconsiderare a locului de muncă, fără precedent în piaţă, ne bucură foarte mult că peste 1000 de oameni au ales Cognizant Softvision drept companie unde să se dezvolte, să crească, să devină cea mai bună versiune a lor, exact aşa cum promite şi EVP-ul nostru: The Place To Be, Now and Beyond. Aceasta este, de fapt, esenţa Cognizant Softvision: crearea unui loc în care cei mai importanţi 3 piloni din cariera fiecăruia: oamenii, statutul companiei şi oportunităţile se îmbină armonios, un loc unde posibilităţile de creştere sunt nelimitate şi în acelaşi timp adaptate stilului propriu de viaţă”, a spus Mihai Constandiş, Country Manager, Romania and Head of Eastern Europe Studios, Cognizant Softvision. “De asemenea, sunt foarte mândru că am reuşit să aducem toţi aceşti noi colegi talentaţi şi pregătiţi ce acoperă un spectru larg de tehnologii, precum JAVA, Web, .NET, Mobile, Big Data, DevOps şi QA Automation. Desigur, vom continua trendul susţinut de recrutare şi creştem, în continuare, oferind tuturor pasionaţilor de tehnologie The Place To Be, Now and Beyond”, a mai adăugat Constandiş.
 
Un alt motiv, la fel de important, ce a facilitat atingerea acestei cifre impresionante a fost structura specifică de organizare a companiei, în principal cu accent pe conceptul de Pods, Guilds şi Comunităţi. Pod-urile sunt echipe multidisciplinare cu o metodologie de lucru Agile care colaborează direct cu clienţii companiei. Aceste modele de lucru au fost dezvoltate pentru a conferi structură şi adaptabilitate pentru organizaţia din România, cât şi pentru a facilita scalabilitatea, indiferent de cât de mare ar fi aceasta, în principal după achiziţia Softvision de către Cognizant, la finalul anului 2018.
 
„România continuă să ridice ştacheta pentru organizaţia noastră şi pentru omologii din alte regiuni” a spus Andres Angelani, CEO, Cognizant Softvision. „Expertiza, modelul de leadership şi cultura organizaţională au oferit stabilitate şi au generat noi oportunităţi de dezvoltare, în aceste timpuri nesigure. Nu aş putea fi mai mândru de ceea ce a realizat Cognizant Softvision România, în anul ce tocmai se încheie, şi privesc încrezător înspre planurile ambiţioase de dezvoltare din 2022”, a concluzionat Angelani.
 


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările