Afaceri

articolul anterior articolul urmator

O companie specializată în produse recondiţionate a atras o investiţie de 1,5 milioane de euro de la eMag Ventures

1
27 Oct 2021 10:10:02
Autor: Afrodita Cicovschi
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

O companie specializată în produse recondiţionate, fondată în 2019 de trei români, a atras o investiţie de 1,5 milioane de euro de la eMag Ventures.

Flip.ro, cel mai promiţător start-up românesc din economia circulară, atrage prima investiţie de accelerare a eMAG Ventures, de 1,5 milioane euro şi ţinteşte poziţia de lider în Europa Centrală şi de Est pe piaţa produselor recondiţionate.
 
Lansată în decembrie 2019 de trei antreprenori tineri, George Moroianu (24 de ani), Alin Luca (27 de ani) şi Alex Burghelia (23 ani), Flip cumpără, verifică şi vinde telefoane recondiţionate. Cei trei păstrează 57,74% din acţiuni şi vor dezvolta accelerat platforma în perioada următoare.
 
Flip a avut o evoluţie rapidă până acum, ajungând la 50.000 de clienţi în mai puţin de doi ani. A vândut primul smartphone în decembrie 2019 şi a atins o cifră de afaceri de 2,5 milioane de euro la finalul anului trecut. În acest timp, echipa a crescut până la 50 de angajaţi în momentul de faţă. Cei trei fondatori estimează o cifră de afaceri de 14 milioane de euro în 2021 o creştere a echipei la peste 100 de angajaţi, până la jumătatea anului 2022. 
 
„Cu investiţiile iniţiale am reuşit să creştem mai repede decât ne propusesem la nivel local, iar pentru a putea scala şi duce business-ul la nivel internaţional avem nevoie de tehnologie şi know-how operaţional crescut. Avem un produs de calitate, resursele necesare, o echipă talentată, suportul eMAG şi o viziune comună care ne dau încredere că vom reuşi să devenim principalul marketplace de produse recondiţionate din regiune. Investiţia atrasă se va duce în trei direcţii: dezvoltarea echipei, a produsului şi internaţionalizarea Flip”, au declarat fondatorii George Moroianu, Alin Luca şi Alex Burghelia.
 
„Am descoperit trei tineri energici şi extrem de motivaţi să ducă Flip la nivelul următor, care au demonstrat că antreprenoriatul în economia digitală are perspective foarte bune, indiferent de vârsta antreprenorilor. De asemenea, avantajele specifice economiei circulare, prin care clienţii pot economisi bani şi contribui la protecţia mediului, vor schimba rapid felul în care milioane de oameni vor cumpăra şi folosi produsele, nu numai în segmentul smartphone. Cred că fiecare dintre noi are prin sertare produse pe care nu le mai foloseşte, iar prin Flip acestea se pot transforma uşor şi rapid în bani. Flip este în poziţia în care poate deveni liderul pieţei de produse recondiţionate în CEE în următorii trei- cinci ani”, a declarat Bogdan Axinia, Managing Director eMAG Ventures.
 
Flip rezolvă problema de siguranţă şi garanţie cu care se confruntau atât vânzătorii, cât şi cumpărătorii de produse utilizate comercializate prin site-urile de anunţuri. Datorită procesului de verificare şi recondiţionare, vânzătorii îşi primesc garantat banii, iar cumpărătorii primesc un telefon aproape ca nou, cu garanţie şi drept de retur, totul în siguranţă şi fără bătăi de cap.
 
În ultimii 10 ani, comercializarea electronicelor second hand şi recondiţionate, în special a telefoanelor, a devenit un trend foarte puternic. Ţările din Vest, precum Statele Unite, Franţa, Germania, sunt printre primele care au îmbrăţişat conceptul de economie circulară şi beneficiile acesteia. Procesele de recondiţionare au devenit extrem de avansate cu ajutorul tehnologiei, iar clientul primeşte un telefon perfect funcţional care arată ca nou, cu o garanţie de 12 luni şi drept de retur în 14 zile, cu un preţ avantajos.
 
eMAG susţine economia circulară de peste 10 ani prin programul de produse resigilate şi nu întâmplător prima investiţie a eMAG Ventures este direcţionată către un marketplace din această zonă. Pe lângă finanţare, Flip va beneficia de expertiza eMAG de accelerare a afacerilor prin tehnologie, know-how operaţional şi scalare rapidă a business-ului la nivel internaţional.
 
eMAG Ventures este un program de investiţii pentru companii de tehnologie care aduc inovaţii în produse şi servicii adresate direct sau indirect clienţilor finali. Dincolo de finanţare, eMAG le va oferi companiilor selectate know-how-ul acumulat pe parcursul a 20 ani de experienţă în cel mai dinamic sector tech al momentului, stimulând economia digitală. Astfel, business-urile selectate vor beneficia de expertiza de accelerare a afacerilor şi extindere internaţională, dobândită în urma dezvoltării unor proiecte majore, cum este eMAG Marketplace, şi a unor companii care au crescut rapid în ultimii ani precum Sameday, Fashion Days, tazz sau Zitec.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
27.10.2021, 23:02:32

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările