Oil Terminal îşi va majora capitalul social de la 58 de milioane de lei la 318 milioane. Trei membri din Consiliul de Administraţie au fost schimbaţi de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii Oil Terminal au protestat recent împotriva intenţiei Ministerului Energiei de a schimba conducerea companiei
Angajaţii Oil Terminal au protestat recent împotriva intenţiei Ministerului Energiei de a schimba conducerea companiei

Compania de stat Oil Terminal, operatorul terminalului petrolier de la Constanţa, îşi va majora capitalul social cu 319,2 milioane de lei, în principal printr-un aport în natură din partea statului, reprezentând o serie de terenuri în valoare de 155,6 milioane de lei. Concomitent, Ministerul Energiei a schimbat trei administratori ai companiei.

Fondul Proprietatea, care deţine o participaţie de circa 6% la Oil Terminal, a contestat modalitatea de evaluare a terenurilor şi introdusese pe ordinea de zi a adunării generale un punct conform căruia raportul de evaluare să fie refăcut. Oil Terminal Constanţa este controlată de Ministerul Energiei, care deţine un pachet de 59,62% din acţiuni.

De asemenea, reprezentanţii Ministerului Energiei în adunarea generală a acţionarilor au aprobat revocarea a trei membri din consiliul de administraţie din cauză că „nu au fost reconfirmaţi prin vot cumulativ“.

Astfel, Iulia Gabriela Tănase, Nicoleta Mariana Moise şi Bogdan Ghiţă au fost revocaţi din consiliul de administraţie „ca urmare a faptului că nu au fost reconfirmaţi prin vot cumulativ, în conformitate cu art. 32 pct. (7) din Ordonanţa de Urgenţă nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, aprobată cu modificările şi completările ulterioare“, potrivit unui raport trimis de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Noii membri ai consiliului de administraţie, desemnaţi prin vot cumulativ, sunt Toma Bogdan Costreie, Cătălin Constantin Grigorescu, Dumitru Matei, Cristian Florea, Bogdan Cristian Patriniche, Claudiu Eduard Negrişan. De asemenea, a fost desemnată drept administrator şi firma Staar Rating SRL.

Decuizia vine după ce, în 29 septembrie, la sediul Oil Terminal din Constanţa a început un protest iniţiat de liderii sindicali ai societăţii, nemulţumiţi de schimbările pe care Ministerul Energiei vrea să le opereze în conducerea firmei.

Manifestanţii au cerut atunci demisia ministrului Energiei, Victor Grigorescu. 

Sindicaliştii spuneau atunci că protestează faţă de decizia ministerului Energiei de a înlocui actualul consiliu de administraţie prin metoda votului cumulativ. 

Compania Oil Terminal, care operează unul dintre cele mai mari terminale maritime petroliere din sud-estul Europei, a înregistrat un profit net de peste 14,5 milioane lei în primul semestru din acest an, în creştere cu 41% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cifra de afaceri realizată în prima parte a acestui an a fost de 78,6 milioane lei. La 30 iunie 2016, compania avea aproape 1.000 de angajaţi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite