Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Omul de afaceri Ioan Niculae dă restart la noi afaceri. Combinatul chimic Donau Chem Turnu Măgurele şi-a reluat activitatea, după cinci ani

2
29 Jun 2020 12:37:08
Autor: Elena Deacu
Ioan Niculae
Ioan Niculae

Grupul de firme Interagro a anunţat luni că fabrica de îngrăşăminte agricole Donau Chem Turnu Măgurele şi-a reluat activitatea, după o perioadă de peste 5 ani în care producţia a fost suspendată.

Combinatul chimic Donau Chem Turnu Măgurele a fost oprit în data de 11 martie 2015. În prezent, întreprinderea a repornit gradual instalaţiile, iar în data de 23 iunie Donau Chem a ajuns la o producţie zilnică de circa 1.500 de tone de uree şi 850 de tone de azotat de amoniu, pentru care consumă 1,6 milioane de mc de gaze.  Compania menţionează că toată această cantitate reprezintă importuri.

În prezent, unitatea din Turnu Măgurele are un număr de aproximativ 500 de angajaţi, a fost angajat personal în vederea repornirii şi se vor mai face angajări, estimările companiei fiind că va ajunge la 1.000 de salariaţi, până la finalul T3 2020. Livrările de produse specifice se vor face atât la intern, cât şi la export.

Pe lângă Donau Chem, grupul InterAgro are deja în funcţiune fabrica de îngrăşăminte Chemgas Slobozia, cu o capacitate zilnică de 1.500 de tone de uree, 1.100 de tone de amoniac şi 900 de tone de azotat de amoniu. Aici, consumul zilnic de gaze este de circa 1,4 milioane de mc. Toate cantităţile provin, de asemenea, din import.

Cu 3 milioane mc gaze procesate zilnic, grupul InterAgro devine, din acest moment, cel mai mare consumator de gaze individual din România.

„Programul de redeschidere a fabricilor de îngrăşăminte operate în România va continua în ritm accelerat, până la sfârşitul acestei toamne urmând a începe activitatea la Azochim (fosta Ga Pro Co) Săvineşti şi ROM Fertilizers (fosta Amurco) Bacău, unităţi la care recrutările de personal deja au început”, afirmă reprezentanţii grupului Interagro.

„Vom ajunge ca, la finalul T3 2020, în cele 4 fabrici pe care InterAgro le va avea deschise, să producem circa 5.300 de tone de uree zilnic şi 4.700 de tone de amoniac, asigurând aproape integral necesarul pentru aceste produse al României”, a declarat Ioan Niculae, preşedinte InterAgro Group.

Interagro este unul din cei mai mari actori agroindustriali integraţi ai României,  operând şase fabrici de îngrăşăminte şi peste 47.000 de ha de teren agricol. Deţine şi operează, de asemenea, fabrici de procesare produse agricole şi investeşte constant în turism şi sport.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Vasile Naftuli
29.06.2020, 12:46:29

Donau Chem suna mai democratic, Combinatul Chimic Dunarea Turnu Magurele are miros de balta.

-1 (1 vot)
Vasile Preda
29.06.2020, 12:59:23

Mii de mulțumiri domnule Ioan Niculae. Pentru Teleorman e o gură proaspătă de aer curat și chiar și pentru economia românească. Avem nevoie de investitori ca de aer, iar afacerile conduse de Ioan Niculae au fost surse de prosperitate pentru comunități unde creșteau doar ciulinii.

+1 (1 vot)
Modifică Setările