Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Opt companii româneşti din IT vor crea peste 1.000 de locuri de muncă în SUA

1
18 Jun 2019 14:36:12
Autor: Afrodita Cicovschi

Opt companii cu capital românesc vor crea peste 1.000 locuri de muncă în Statele Unite ale Americii, în urma întâlnirilor care au avut loc în perioada 8-16 iunie la Summit-ul de investiţii SelectUSA, a informat marţi Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

”A fost o onoare pentru mine să fiu alături de antreprenorii români prezenţi la Summitul Select SUA. Opt companii cu capital românesc vor crea peste 1.000 locuri de muncă în Statele Unite ale Americii. Aceste companii sunt: Kineto Tech Rehab, NextGen Software, Oveit, Soft Galaxy, Tremend, UiPath, Zitec”, a declarat secretarul de stat Paula Pîrvănescu, şeful misiunii economice române în Statele Unite.
 
În marja SelectUSA, companiile româneşti au semnat, la Washington, împreună cu alte 66 de companii din 12 ţări, angajamentul „Pledge to America’s Workers”, prin care îşi anunţă planurile privind crearea unui număr de aproape un milion de oportunităţi pe piaţă pentru muncitorii americani. Printre acestea, s-a aflat şi unicornul românesc UiPath, care s-a angajat să includă în programul său de pregătire şi formare privind  RPA (Robotizarea automatizării proceselor) un număr de 750.000 de americani, în următorii cinci ani. De asemenea, reprezentanţii UiPath au vorbit despre povestea de succes a companiei şi elementele importante ale dezvoltării unui start-up. 
Angajamentul „Pledge to America’s Workers” a fost semnat, pentru Statele Unite, de Ivanka Trump, consilierul personal al preşedintelui SUA, şi de Wilbur Ross, secretarul pentru comerţ al SUA, care a apreciat, în context, participarea numeroasă a României la acest summit.  
 
Turneul companiilor româneşti în Statele Unite a continuat la San Francisco, unde, cu prilejul SelectUSA Spin-off, start-up-urile româneşti au identificat noi oportunităţi de afaceri în cadrul întâlnirilor pe care le-au avut pentru promovarea produselor româneşti pe piaţa americană.
 
SelectUSA este cel evenimentul de cel mai înalt nivel dedicat promovării investiţiilor străine directe în Statele Unite ale Americii şi oferă oportunităţi de networking pentru companiile din România, care pot găsi aici finanţarea necesară pentru a-şi dezvolta proiectele şi a se extinde pe o piaţă atractivă şi dinamică.  
 
Companiile participante la misiunea economică în Statele Unite sunt: Mahal Trade SRL, Web Win Group Net SRL, Coduck Brothers SA, Gemini Solutions SRL, Kineto Tech Rehab SRL, CBN IT Software Solutions SRL, Connections Consult SRL, Aggranda Solutions SRL, Romanian Security Systems SRL, Holistion Software Consulting SRL, Zitec Com SRL, Tremend Software Consulting SRL, Thecon SRL, Special Travel Experiences SRL, Danirom Company SRL, CMD Software Espresso SRL-D, Softsynergy SRL, Circle Technologies SRL, Finacon International Consulting SRL, Linnify SRL.
 
Misiunea economică s-a desfăşurat în perioada 8-16 iunie, în cadrul Programului de susţinere şi promovare a exportului cu finanţare parţială de la bugetul de stat şi a fost organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în parteneriat cu Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii – ANIS. Misiunea economică a beneficiat de o finanţare de la bugetul de stat de 505.595 lei cu TVA.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Galeriu Crestinu
19.06.2019, 01:42:02

...adica ...companiile romanesti te angajeaza ....si iti da 50% din cat te plateste Valea Siliconului...... ...fara beneficii si altele....exploatare mai ca la prostituate....

Modifică Setările