Parcările viitorului - oportunitatea companiilor de a fi sustenabile în timp ce oferă angajaţilor un beneficiu real

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Mediul de business românesc trebuie să se replieze astfel încât să valorifice creşterea importanţei sustenabilităţii în strategia de afaceri şi să caute oportunităţile potrivite pentru a investi în energia regenerabilă.

Pandemia a accelerat trecerea către energia verde, deşi chiar şi înainte de aceasta lumea se îndrepta deja spre sustenabilitate din dorinţa de a-şi micşora impactul asupra mediului înconjurător. Acum, un număr din ce în ce mai mare de companii au început să-şi dorească să-şi reducă amprenta de carbon, să câştige mai multă independenţă energetică şi să-şi scadă costurile fixe apelând la energia regenerabilă. 

Sistemele de panouri fotovoltaice înseamnă control şi independenţă pentru companii 

La nivel comercial sau industrial, printre sursele regenerabile de energie cele mai sigure se numără sistemele de panouri fotovoltaice, acestea având numeroase avantaje. Indiferent dacă sunt instalate pe clădiri de birouri, hoteluri sau pensiuni, parcări publice sau private, sau pe fabrici, hale, spaţii de depozitare industriale, sere sau ferme agricole, sistemele fotovoltaice contribuie, în primul rând, la scăderea costurilor fixe. 

„Pentru întreprinderile de orice dimensiune, aceste economii financiare pot avea un impact semnificativ. Instalarea unor astfel de sisteme devine, astfel, echivalent cu plata în avans pe 40 de ani de furnizare de energie, totul la un cost mult redus faţă de ceea ce plăteşte o companie în prezent pentru energie electrică. Apoi, sistemele de panouri fotovoltaice asigură creşterea exponenţială a eficienţei energetice, beneficiind de siguranţă, mentenanţă minimă şi impact redus asupra mediului înconjurător. Investiţia se face o singură dată, se amortizează într-un timp scurt, iar energia se produce şi se consumă local, zi de zi, ori de câte ori este nevoie”, a declarat pentru „Adevărul” Dan Tudose, fondatorul e-acumulatori.ro.

Parcările viitorului ajută companiile să fie sustenabile 

Parcările viitorului vor fi cu siguranţă parcările acoperite de panouri fotovoltaice. Ele pot fi conectate la reţea sau la staţii de încărcare pentru vehicule electrice, iar instalarea se realizează într-un termen foarte scurt şi cu un cost competitiv. Aceste parcări pot include şi stocarea de energie în baterii pentru a asigura o rezervă de energie în funcţionarea autovehiculelor şi a evita întreruperile în alimentarea cu energie electrică. Amortizarea investiţiei se face repede, fiind posibilă inclusiv accesarea de finanţare europeană pentru acoperirea costurilor de achiziţie şi instalare. De asemenea, pe lângă că o parcare acoperită de panouri fotovoltaice poate încărca maşinile direct de la soare, le şi protejează de efectele nedorite ale acestuia.

Companiile care aleg să aibă astfel de parcări sau care vor instala staţii de încărcare a vehiculelor electrice, vor putea asigura angajaţilor beneficiul de a-şi putea încărca maşinile electrice personale în timp ce aceştia sunt la birou. În plus, compania poate investi în acest mod şi într-o flotă de maşini electrice care să contribuie la scăderea costurilor şi la reducerea impactului asupra mediului.

Astfel, orice afacere doreşte să-şi optimizeze costuri şi să se transforme într-un business sustenabil, prietenos cu mediul, este important să investească în energie regenerabilă, prin instalarea de panouri fotovoltaice sau de staţii de încărcare pentru vehiculele electrice. Acestea vor începe să producă imediat, iar beneficiile pentru business-ul tău vor fi vizibile în scurt timp. Mai mult, stimulentele financiare de la stat şi scăderea costurilor echipamentelor solare înseamnă că utilizarea energiei fotovoltaice devine şi o prioritate economică, nu doar o investiţie solidă şi o bună decizie financiară pentru companii şi consumatorii industriali. 

„Ajutăm companiile, dar şi consumatorii individuali să-şi îmbunătăţească mixul energetic şi să-şi producă singuri energia, direct la locul de consum, din surse regenerabile. Am dezvoltat un sistem de creditare cu plata în rate lunare, cu avans minim. Aşa că, persoanele fizice şi companiile care doresc să-şi instaleze panouri fotovoltaice, pot primi finanţare de la companie prin 6 până la 60 de rate pentru o valoare a achiziţiei de maxim 1 milion de euro. Iar avantajul major al unui astfel de credit este posibilitatea ca persoanele fizice sau companiile să-şi acopere ratele din economia de energie datorită panourilor fotovoltaice”, a adăugat Tudose.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite