Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Patronii Dedeman se extind şi în agricultură

2
7 Jun 2019 11:33:00
Autor: Afrodita Cicovschi

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care PIF Industrial SRL, împreună cu Comfert Agricultura SRL, preia compania Moldova Farming SRL şi, implicit, companiile Rural Capital Doi SRL şi Extra Land SRL.

PIF Industrial SRL are ca obiect principal de activitate activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management şi face parte din grupul Dedeman, controlat de fraţii Pavăl.
 
Comfert Agricultura SRL are ca obiect principal de activitate cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase şi face parte din grupul Comfert, deţinut de familia Grigoriu. În prezent, aceasta realizează venituri din închirierea activelor deţinute.
 
Moldova Farming SRL este controlată de Comfert Agricultura SRL şi are ca obiect principal de activitate cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase.
 
Rural Capital Doi SRL şi Extra Land SRL sunt controlate de către Moldova Farming SRL şi au ca obiect principal de activitate cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii.
 
Autoritatea de concurenţă a analizat această operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Cristian Macovei
7.06.2019, 22:55:11

Domnule, mari oameni domnule. Cu fata angajata la stat. Bugetara adica.

+2 (2 voturi)
IonIon Codreanu
8.06.2019, 10:32:53

Fata nu este angajată la Stat! Se va ocupa de afacerile familiei. Care a făcut și face banii folosindu-și propriile idei de afaceri, nu din contracte cu Statul. Frații Pavăl sunt un exemplu de reușită în afaceri în România prin forțe proprii, un exemplu demn de urmat!

-2 (2 voturi)
Modifică Setările