Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Pay-U cumpără o firmă din Singapore şi se extinde în Asia de Sud-Est

0
5 Jul 2019 12:22:21
Autor: Elena Deacu

PayU, divizia de plăţi digitale a grupului sud-african Naspers, acţionarul majoritar al eMag, a anunţat, vineri, că a achiziţionat un pachet majoritar de acţiuni în Red Dot Payment (RDP), un furnizor de soluţii de plată online pentru piaţa din Asia de Sud-Est.

„Cu această tranzacţie, PayU se extinde în regiunea Asia de Sud-Est şi aduce suma totală investită în ultimii trei ani în achiziţii şi fuziuni la 700 milioane dolari. Mişcarea demonstrează angajamentul PayU de a deveni liderul plăţilor online pe pieţele emergente şi unul dintre cel mai mari investitori globali în fintech”, se arată într-un comunicat.

RDP a fost înfiinţată în 2011 de un grup de experţi în plăţi de la diverse companii din industrie din topul Fortune 500, şi a devenit una dintre cele mai mari companii fintech de soluţii de plată online din Singapore.

Cu o prezenţă din ce în ce mai extinsă în Asia de Sud-Est, inclusiv birouri în Indonezia şi Thailanda, RDP s-a axat pe domenii în expansiune cum ar fi retailul online, industria ospitalităţii şi livrarea de alimente.

Potrivit unui studiu Google-Temasek, Asia de Sud-Est este una dintre pieţele de plăţi digitale cu cea mai rapidă creştere din lume şi se aşteaptă să se tripleze până la un volum total al plăţilor de 240 de miliarde dolari până în 2025.

În România PayU a intrat în 2010 prin preluarea firmei ePayment fondată de omul de afaceri Radu Georgescu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările