Afaceri

articolul anterior articolul urmator

PayPoint a vândut toate cele 19.000 de puncte de plată a facturilor. Cine le-a cumpărat

0
14 Apr 2021 10:51:10
Autor: Afrodita Cicovschi
Foto PayPoint
Foto PayPoint

PayPoint a vândut toate cele peste 19.000 de puncte care permit achitarea facturilor prin plăţi în numerar, transferuri de numerar, plăţi de taxe de drum şi reîncărcare electronică pentru servicii de telefonie mobilă, a anunţat Deloitte precizând că preţul plătit a fost de 50 de milioane de euro.

„Deloitte România a asistat fondul de capital privat Innova Capital, cu sediul central în Polonia, în preluarea PayPoint România, liderul segmentului de operare de plăţi, de la grupul britanic PayPoint, tranzacţie care s-a finalizat pe 8 aprilie 2021. Acordul a fost semnat în octombrie 2020 pentru o valoare de 50 de milioane de euro şi a necesitat aprobări din partea autorităţilor de reglementare şi din domeniul competiţiei. De asemenea, acesta a inclus anumite condiţii precedente finalizării tranzacţiei”, a anunţat miercuri firma de consultanţă.
 
PayPoint România a raportat active brute de 48,5 milioane de lire sterline la finalul lui martie 2020. Prin intermediul celor peste 19.000 de terminale situate în toată ţara şi al parteneriatelor cu peste 170 de furnizori de telecomunicaţii, utilităţi, transport şi servicii financiare, compania colectează peste 100 de milioane de plăţi de facturi pentru 85% din furnizorii români de utilităţi şi telecomunicaţii. PayPoint România oferă şi servicii de reîncărcare a cartelelor şi transfer de bani şi permite plata cu cardul de credit sau debit.
 
„Ne vom folosi de experienţa noastră în investiţii în domeniul operării de plăţi, al administrării de POS-uri şi al serviciilor financiare pentru a asigura continuarea creşterii şi dezvoltarea de noi produse şi servicii pentru PayPoint România. Suntem nerăbdători să lucrăm cu echipa de management a companiei, să dezvoltăm proiecte noi şi inovatoare şi să contribuim la consolidarea poziţiei sale pe piaţa locală. Suntem recunoscători experţilor Deloitte pentru sprijinul pe care ni l-au acordat în procesul de achiziţie”, a declarat Krzysztof Kulig, Senior Partner la Innova Capital.
 
Innova/6 SCA SICAV – RAIF este parte a Grupului Innova, care deţine mai multe fonduri de investiţii. Grupul Innova investeşte în ţările din Europa Centrală şi de Est şi din regiunea Balcanică în domenii precum: Tehnologie – Media - Telecomunicaţii (TMT), ambalaje, alimentar şi băuturi, servicii pentru companii din sectorul comerţului cu etc.
 
PayPoint Services SRL şi Payzone SA sunt active în principal în prestarea serviciilor legate de plata facturilor şi transferul de bani şi în distribuţia de produse preplătite de telefonie mobilă, internet şi televiziune pentru consumatorii din România.
 
PayPoint operează în România din anul 2007, încheind parteneriate cu retailerii pentru aproximativ 19.000 de locaţii prin care sa permită clienţilor achitarea facturilor prin plăţi în numerar, transferuri de numerar, plăţi de taxe de drum şi reîncărcare electronică pentru servicii de telefonie mobilă.
 
Tranzacţia face obiectul unor aprobări ale autorităţilor de concurenţă şi de reglementare, precum şi altor condiţii suspensive, finalizarea sa fiind estimată pentru data de 31 martie 2021.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările