Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Planul de redresare a Euroins prevede două majorări de capital de 400 de milioane de lei

0
19 Nov 2015 18:55:52
Autor: Adina Vlad
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis la jumătatea lunii octombrie deschiderea procedurii de redresare financiară pentru Euroins România
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis la jumătatea lunii octombrie deschiderea procedurii de redresare financiară pentru Euroins România

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat planul de redresare financiară a societăţii Euroins România Asigurare-Reasigurare, pe termen de un an, care cuprinde două majorări de capital în sumă de 400 de milioane de lei.

„A fost aprobat planul de redresare financiară, pe termen de un an, a societăţii Euroins România Asigurare-Reasigurare. Acesta cuprinde un pachet de măsuri ce include şi două majorări de capital în valoare totală de 400 milioane de lei: 200 milioane de lei până la data de 31 decembrie 2015 (operaţiune pentru care societatea a depus, în luna octombrie 2015, documentaţia la ORC), respectiv 200 milioane de lei în semestrul II 2016“, se arată în comunicatul transmis de ASF.
 
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis la jumătatea lunii octombrie deschiderea procedurii de redresare financiară pentru Euroins România, vizând restabilirea situaţiei financiare a companiei, în termen de un an.
 
„Decizia ASF se bazează pe concluziile unui raport de control privind activitatea şi managementul financiar al EUROINS, care a scos în evidenţă o serie de deficienţe privind solvabilitatea şi nivelul capitalului. De asemenea, Consiliul ASF a avut în vedere identificarea, pe baza situaţiilor financiare de la 30 iunie 2015, a unui necesar minim de capital insuficient acoperit prin aportul de 200 milioane de lei asumat de acţionarii societăţii pentru luna octombrie a acestui an, în contextul cerinţelor suplimentare de lichiditate şi de capital rezultate din aplicarea, de la 1 ianuarie 2016, a noilor norme de supraveghere Solvabilitate II“, se arăta în comunicatul ASF.
 
În termen de 20 de zile de la data comunicării deciziei, Consiliul de Administraţie al Euroins era obligat să transmită ASF planul de redresare, care să includă atât o estimare a resurselor financiare cu care se intenţionează corectarea marjei de solvabilitate, programele de reasigurare, cât şi un program de stingere a datoriilor.
 
De asemenea, compania va transmite lunar către ASF un raport privind stadiul realizării măsurilor pe care societatea şi le va asuma prin planul de redresare.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările