Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Planul de reorganizare a combinatului Oltchim va include vânzarea companiei

1
20 Jan 2015 12:54:17
Autor: Adina Vlad
Combinatul chimic Oltchim este controlat de stat prin Ministerul Economiei, care deţine 54,8% din acţiuni, şi se află în insolvenţă din ianuarie 2013 FOTO Adevărul
Combinatul chimic Oltchim este controlat de stat prin Ministerul Economiei, care deţine 54,8% din acţiuni, şi se află în insolvenţă din ianuarie 2013 FOTO Adevărul

Planul de reorganizare a companiei de stat Oltchim, aflată în insolvenţă, va prevede vânzarea companiei către un cumpărător eligibil, a anunţat marţi combinatul chimic din Râmnicu Vâlcea.

„Strategia de reorganizare care va fi supusă aprobării creditorilor presupune îmbunătăţirea în continuare a rezultatelor economico - financiare, consolidarea şi păstrarea echilibrului financiar al Oltchim, precum şi vânzarea Oltchim către un cumpărător eligibil“, arată compania, într-un comunicat transmis Bursei.
 
Pentru îmbunătăţirea rezultatelor financiare, compania vizează investiţii tehnologice care să ducă la reducerea consumului de energie. Totodată, dacă vor fi atrase alte surse de finanţare Oltchim va reporni noi instalaţii, potrivit comunicatului.
 
Autorităţile au încercat de mai multe ori, în ultimii ani, să privatizeze compania, dar demersurile au eşuat, cel mai recent anul trecut, din lipsă de oferte.
 
Combinatul chimic este controlat de stat prin Ministerul Economiei, care deţine 54,8% din acţiuni, şi se află în insolvenţă din ianuarie 2013.
 
RomInsolv şi BDO Business Restructuring, administratorii judiciari, vor prezenta în luna februarie planul de reorganizare a companiei, care urmează să fie aprobat în martie.
 
Cifra de afaceri a Oltchim a crescut anul trecut cu 25%, la 141,19 milioane euro, în principal ca urmare a majorării exporturilor, dar şi reducerii preţurilor la ţiţei, iar combinatul chimic a avut din octombrie profit EBITDA lunar pozitiv, pentru prima dată în ultimii trei ani.

Mai puteţi citi:
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Jupânu'
21.01.2015, 00:28:46

Nu mai gaseste Ponta niste " investitori" rusi ca sa-l inchida ei pe bune ? Sau sa-l vanda cu 100 de euro la alti cioloveci? Unde-i Vosganian coloana-aV-a sa ne spuna cum face el Combinatul asta racheta? Incompetentii nenorociti. Tradatori mizerabili.

Modifică Setările