Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Polonezii de la AmRest preiau cafenelele Starbucks din România şi Bulgaria într-o tranzacţie de 16 milioane de euro

0
6 Mar 2015 12:50:18
Autor: Daniel Ionascu
În România există 14 cafenele Starbucks
În România există 14 cafenele Starbucks

Grupul polonez AmRest Holdings, operatorul celui mai mare lanţ de restaurante din Europa Centrală, a anunţat preluarea francizei de cafenele Starbucks în România şi Bulgaria, într-o tranzacţie estimată la 16 milioane de euro.

„AmRest Holdings a preluat integral cele două companii care operează lanţurile de cafenele Starbucks în România şi Bulgaria. Preţul final al tranzacţiei va fi stabilit la încheierea tranzacţiei, iar achiziţia reţelelor Starbucks în România şi Bulgaria se potriveşte perfect cu strategia noastră şi asigură mijloacele de a intra pe piaţa romînească, a doua ca mărime din Europa Centrală, şi care are o economie într-o dinamică crescătoare“, se arată într-un comunicat al AmRest Holdings.
 
În acelaşi timp, prin preluarea cafenelelor din Bulgaria, compania îşi întăreşte prezenta şi portofoliul pe această piaţă.
 
AmRest deţine franciza pentru reţeaua Starbucks din 2007, când a deschis prima cafenea în Praga, iar în prezent operează 67 de cafenele în Polonia, Cehia şi Ungaria. În urma tranzacţie, compania va opera şi cele 14 cafenele din România şi 5 din Bulgaria.
 
Anul trecut, în România au fost deschise patru cafenele, iar pentru acest an urmează să fie deschise încă 7 unităţi.
 
AmRest Holdings este cel mai mare operator de restaurante din Europa Centrală şi mai deţine franciza pentru KFC, Pizza Hut şi Burger King. Compania este listată la bursa de la Varşovia şi are o capitalizare de 590 de milioane de euro. În 2013, compania a avut o cifră de afaceri de peste 650 de milioane de euro.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările