Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Produsele livrate de eMag de la noul său depozit vor avea preţuri mai mici

1
13 Aug 2020 13:33:43
Autor: Afrodita Cicovschi

eMAG investeşte 90 de milioane de euro într-un nou centru logistic, care se va întinde pe o suprafaţă de 130.000 mp şi va permite o viteză de livrare mult mai mare şi preţuri mai mici ale produselor datorită noii tehnologii.

Lucrările de construcţie vor începe luna aceasta, la km 19 al autostrăzii A1, şi se vor încheia în septembrie anul viitor, urmând ca, până în iulie 2022, să fie funcţionale toate automatizările şi tehnologiile. 
 
Investiţia în tehnologie pentru infrastructura logistică va contribui masiv la creşterea productivităţii, ceea ce va conduce la preţuri mai bune pentru clienţi.
 
Dacă până acum angajaţii mergeau să ia produsele de la raft, cu ajutorul noii tehnologii – un sistem revoluţionar în materie de picking care va genera o productivitate de 4 ori mai mare - marfa va ajunge automat la angajat. De asemenea, comenzile multiple vor fi comasate într-un singur colet, ducând la scăderea volumului şi a consumului de carton necesar pentru ambalarea fiecarui produs în parte.
 
Viteza de livrare va creşte pentru că se va reduce timpul de pregătire a comenzii din momentul plasării până în momentul predării către curier. În plus, capacitatea mare de stocare a noului depozit va permite creşterea gamei de produse din categorii precum fashion sau bunuri de larg consum, băuturi şi alimente. 
 
Centrul logistic este încă un pas în atingerea unuia dintre cele mai importante obiective pentru eMAG, acela de a oferi treptat infrastructură pentru antreprenorii digitali, fapt care va conduce la creşterea gamei de produse pe care sellerii le scot la vânzare. De mai bine de un an, Fulfillment by eMAG (FBE) le oferă comercianţilor din eMAG Marketplace servicii de manipulare a mărfii, stocare, livrare, retur şi customer service. Astfel, clienţii care cumpără din Marketplace beneficiază de servicii identice cu cele oferite de eMAG. 
 
În proiectare şi construcţie s-a avut în vedere grija faţă de mediu şi comunitate: noul depozit va fi alimentat cu energie verde prin intermediul a 40.000 mp de panouri solare, iar pe o suprafaţă de 100.000 mp se vor planta copaci. 
 
 „Această investiţie este un pas major pentru dezvoltarea din următoarea decadă în care anticipăm o migrare masivă a oamenilor către comerţul în online şi o accelerare a digitalizării afacerilor. Valoarea produsă cu ajutorul tehnologiei vă fi distribuită către toţi cei care contribuie la evoluţia eMAG. Astfel,  generăm beneficii pentru clienţi, pentru antreprenorii digitali din eMAG Marketplace, pentru comunitate şi pentru angajaţi”, a spus Tudor Manea, director general eMAG.
 
Pentru a stimula şi mai mult dezvoltarea zonei aferente acestui proiect logistic, autorităţile locale şi centrale analizează înfiinţarea unui parc industrial, atrăgând astfel noi investitori în zonă, alături de eMAG.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Lamuritorul
13.08.2020, 20:07:12

Domnii de la Emag sa faca bine sa-si faca depozite si mai mari IN CARE SA ADUCA EI MARFURI DE LA DIVERSI FURNIZORI SI APOI SA NI LE EXPEDIEZE NOUA, fiindca acum, ATENTIE, DACA EU COMAND PE SITE-UL LOR 3 PRODUSE DIFERITE, VOI PLATI 3 TAXE DE TRANSPORT SEPARATE, FIINDCA BUNURILE VIN DE LA FURNIZORI DE FAPT. Si nu stim daca practica asta e corecta, poate ne spun altii. Ce-ar fi sa comand la Amazon 3 lucruri si sa platesc 3 taxe de transport? Mai usor cu profitul nesimtit, si mai ganditi-va si la prostanii care comanda!

Modifică Setările