Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Reacţia MOL la anunţul lui Ţiriac de a deschide 200 de benzinării în trei ani: Piaţa de carburanţi este foarte competitivă şi necesită investiţii mari

1
8 Jul 2015 13:19:27
Autor: Daniel Ionascu

Piaţa de carburanţi este foarte competitivă în România şi necesită investiţii mari, care se recuperează în intervale mari de timp, a declarat Kinga Daradics, ca reacţie la anunţul omului de afaceri Ion Ţiriac de a deschide 200 de benzinării în următorii trei ani.

Daradics a mai afirmat că din 1995 până în acest moment, grupul petrolier MOL a investit în România peste 200 de milioane de dolari, anul trecut deschizând 12 benzinării, iar în acest an planificând investiţii de 15 milioane de euro.
 
MOL a achiziţionat în acest an cele 42 de benzinării Agip deţinute de grupul italian Eni în România, grupul maghiar ajungând, astfel, la peste 200 de benzinării în ţara noastră, Un număr similar doreşte să deschidă şi miliardarul Ion Ţiriac.
 
La rândul său, MOL ţinteşte poziţia a treia pe piaţa, deţinută în prezent de către rusii de la Lukoil.
 
MOL estimează că deţine acum o cotă de piaţă de 15% în ţara noastră. Daradics a mai afirmat că fuziunea celor două companii din România, respectiv MOL România şi MOL Retail Comerţ (fosta Eni România), urmează să fie finalizată în anul 2016. 
 
Compania a anunţat că vânzările sale de carburanţi au urcat cu 7% în primul trimestru în România, constatându-se un plus de 5% la motorină şi de 8% la benzină.
 
„Consumul privat îşi revine, numărul de maşini noi vândute creşte“, a afirmat directorul general al MOL România. Ea a afirmat că influenţe favorabile pentru creşterea vânzărilor sunt şi deschiderea unor noi tronsoane de autostradă şi scăderea cotaţiilor ţiţeiului, care duc la scăderea preţului şi creşterea volumului vânzărilor.
 
În privinţa explorării şi exploatării de resurse naturale, oficialul a arătat că „România are multe resurse primare şi ar trebui să le folosim“. MOL a concesionat de la statul român trei perimetre petroliere, derulând în prezent explorări pe unul dintre acestea, în vreme ce alte două aşteaptă ratificarea din partea Guvernului.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
8.07.2015, 15:18:31

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările