Afaceri

articolul anterior articolul urmator

România devine tot mai atractivă pentru retailerii care vor să se extindă. Depăşim Grecia, Bulgaria, Slovacia şi Slovenia, dar suntem după Polonia şi Cehia

0
6 Mar 2015 17:31:28
Autor: Daniel Ionascu
Consumul a început să crească în România, astfel că perspectivele sunt bune pentru retaileri, mai ales că statul vrea să reducă TVA de la 24% la 20% din 2016
Consumul a început să crească în România, astfel că perspectivele sunt bune pentru retaileri, mai ales că statul vrea să reducă TVA de la 24% la 20% din 2016

România şi-a îmbunătăţit prezenţa în topul mondial al ţărilor unde cei mai importanţi retaileri vor să se extindă în acest an, ocupând locul 22, din 67, pe aceeaşi poziţie cu Suedia, Taiwan, Canada şi Rusia şi înaintea Slovaciei, Ungariei sau Turciei, potrivit CBRE.

Compania de consultanţă imobiliară a intervievat retailerii din Europa, America şi Asia pentru a afla numărul de magazine pe care aceştia vor să le deschidă în acest an şi pieţele de care sunt interesaţi. România a fost indicată de 9% dintre retaileri ca posibilă ţintă pentru investiţii în acest an.
 
România a urcat astfel 13 poziţii faţă de clasamentul de anul trecut, unde se plasa pe locul 35, în condiţiile în care 6% dintre retailerii intervievaţi (8 companii) au indicat piaţa locală ca posibilă ţintă pentru extindere anul trecut.
 
România este totuşi mai atractivă decât alte ţări din Europa Centrală şi de Est, respectiv Slovacia şi Slovenia, unde 8%, respectiv 7% dintre companii vor să se extindă în acest an, Grecia (6%) şi Bulgaria (4%), în timp ce Cehia (13%) şi Polonia (14%) se plasează înaintea pieţei româneşti.
 
Germania şi-a păstrat poziţia dominantă, pentru al doilea an consecutiv, ca cea mai populară destinaţie comercială din lume, 40% dintre retailerii chestionaţi urmează să deschidă un magazin în această ţară în 2015.
 
Marea Britanie se află pe locul secund, cu 33% dintre retaileri, iar Franţa pe trei, cu 31%.
 
Brandurile originare în Germania, Marea Britanie, SUA şi Italia sunt printre cele mai active în ceea ce priveşte expansiunea internaţională.
 
Magazinul fizic continuă să reprezinte destinaţia de cumpărături preferată a consumatorilor. Astfel 21% dintre comercianţi plănuiesc să deschidă între unul şi cinci magazine în regiunea Europa, Orientul Mijlociu şi Africa până la sfârşitul anului. Expansiunea la scară mare, adică deschiderea a peste 40 de magazine, este în descreştere, astfel doar 9% dintre retaileri vor adopta o astfel de politica în 2015.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările