Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Romcarbon investeşte 6,5 milioane de euro în producţia de ambalaje şi reciclarea materialelor plastice

0
22 Jun 2014 17:43:56
Autor: Adina Vlad
Romcarbon este producător de filtre auto şi industriale, materiale de protecţie, ambalaje din polipropilenă, folii şi ambalaje din polietilenă, produse din PVC reciclat şi polistiren expandat
Romcarbon este producător de filtre auto şi industriale, materiale de protecţie, ambalaje din polipropilenă, folii şi ambalaje din polietilenă, produse din PVC reciclat şi polistiren expandat

Compania Romcarbon din Buzău va derula până la finalul acestui an două proiecte de investiţii, în valoare totală de 6,5 milioane de euro, în tehnologii pentru producţia de tăviţe destinate uzului alimentar şi în domeniul reciclării materialelor plastice.

Cele două proiecte vor fi finanţate din surse proprii, aproximativ 2,25 milioane de euro, şi cu ajutorul unor credite de investiţii, a anunţat compania. O parte a investiţiei, respectiv suma de 4 milioane de euro, va fi folosită pentru o linie de sortare, spălare şi prelucrare a deşeurilor de materiale plastice, în special polipropilenă şi polietilenă.
 
După sortare şi spălare, materialele vor fi procesate cu ajutorul unei linii de extrudare de înaltă tehnologie, în vederea obţinerii de materiale plastice de inginerie.
 
Cea de-a doua investiţie este legată indirect tot de reciclare, arată Romcarbon.
 
„Având o valoare estimată la aproximativ 2,5 milioane de euro, investiţia ce va fi pusă în funcţiune înainte de finalul anului 2014 va fi destinată producţiei de tăviţe multistrat, dar şi producţiei de tăviţe destinate ambalării în atmosfera modificată, oferind în acest mod pieţei o alternativă mai ieftină şi mai bună la ambalajele existente din polipropilenă“, potrivit sursei citate.
 
Proiectul de 6,5 milioane de euro se adaugă celor 8,5 milioane de euro pe care compania i-a investit în 2012 într-o nouă fabrică de compound-uri din materiale plastice.
 
Romcarbon este producător de filtre auto şi industriale, materiale de protecţie, ambalaje din polipropilenă, folii şi ambalaje din polietilenă, produse din PVC reciclat şi polistiren expandat. Din anul 2012, compania activează şi în domeniul reciclării materialelor plastice şi al producţiei de compound-uri din mase plastice.
 
Compania este controlată de investitori taiwanezi, care deţin 32,8% din acţiuni prin firma Living Plastic Industry. În acţionariat se mai regăsesc Joyful River din Cipru, cu 20,5%, şi fondul de investiţii Romanian Opportinities Fund, cu 14,2%.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările