Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Romgaz a semnat contracte de furnizarea a gazelor cu ELCEN, Electrocentrale Galaţi şi Electrocentrale Oradea

0
3 Feb 2016 16:31:34
Autor: Daniel Ionascu
Romgaz are de recuperat bani de la ELCEN, care are, la rândul ei, bani de luat de la RADET pentru energia termică livrată în Bucureşti
Romgaz are de recuperat bani de la ELCEN, care are, la rândul ei, bani de luat de la RADET pentru energia termică livrată în Bucureşti

Compania de stat Romgaz a încheiat contracte în valoare totală de 154,5 milioane de lei pentru livrarea de gaze naturale către trei producători de agent termic, respectiv ELCEN Bucureşti, Electrocentrale Galaţi şi Electrocentrale Oradea, potrivit unui raport trimis Bursei de Valori Bucureşti.

Cea mai mare valoare o are contractul cu ELCEN, care distribuie energie termică în Capitală, respectiv 141,7 milioane de lei. Romgaz a semnat un act adiţional în 29 ianuarie 2015, pentru livrarea de gaze în perioada 1 februarie — 29 februarie 2016 către producătorul de energie termică din Capitală.
 
Alte două contracte au fost semnate cu Electrocentrale Galaţi, unul fiind în valoare de 7,9 milioane de lei, iar celălalt de 614.839 lei.
 
În fine, un contract de 4,3 milioane de lei a fost semnat cu Electrocentrale Oradea.
 
Romgaz a anunţat la finele săptămânii trecute că a prelungit contractul pentru livrarea gazelor naturale către Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) pentru perioada 1 — 29 februarie 2016, prin semnarea unui act adiţional în aceleaşi condiţii contractuale.
 

Gaj contra gaz

 
De asemenea, Consiliul de Administraţie al Romgaz a aprobat încheierea unei convenţii de eşalonare pentru o parte din datoria înregistrată de ELCEN, „concomitent cu încheierea unui contract de ipotecă imobiliară de rang I pentru imobilele propuse de societatea Electrocentrale Bucureşti SA în luna decembrie 2015“. „Valoarea sumei pentru care se va încheia eşalonarea va fi determinată de valoarea imobilelor asupra cărora se poate înscrie ipoteca de rangul I“, potrivit unui comunicat transmis săptămâna trecută bursei.
 
ELCEN vrea să pună gaj activele de la CET Progresu. ELCEN are de recuperat 3,6 miliarde de lei de la RADET Bucureşti, dar are, la rândul său, datorii de 362 de milioane de lei la finele lunii septembrie 2015.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările