Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Ruşii vor să cumpere un combinat chimic din România. Actualul proprietar, un om de afaceri controversat

23
31 May 2019 19:08:35
Autor: Elena Deacu

O companie rusească şi-a manifestat interesul pentru achiziţionarea activelor combinatului Ga-Pro-Co Chemicals, deţinut de magnatul Ioan Niculae în judeţul Neamţ, scrie Economica.net.

Potrivit surselor citate de Economica.net, compania rusească este interesată doar de instalaţiile tehnologice ale combinatului, fără a avea intenţia de a continua activitatea acestuia pe teritoriul României.

Deşi combinatul Ga-Pro-Co Chemicals se află în prezent în faliment, instalaţiile utilizate de acesta sunt în stare de funcţionare şi însoţite de toate licenţele producătorilor, necesare punerii lor în funcţiune.

Ruşii ar fi demarat acţiuni de prospectare a ofertei prin intermediul unui om de afaceri din Moldova care desfăşoară activităţi economice şi în România. Preţul de vânzare al tuturor activelor stabilit de evaluator este de 17,8 milioane de euro.

Ga Pro Co Chemicals Săvineşti face parte din grupul de firme Interagro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae. În anul 2005, Ga Pro Co Chemicals a cumpărat de la AVAS activele combinatului Azochim Săvineşti, pentru suma de 7,6 milioane de dolari.

Ioan Niculae era unul din principalii beneficiari ai unei măsuri controversate introduse pentru scurtă vreme de Guvern, prin care firmele beneficiau de preţuri plafonate la gaze naturale. Omul de afaceri a afirmat că îşi va redeschide combinatele chimice falimentare ale Interagro, dacă Guvernul plafonează preţul la gaze şi până şi oficiali precum Lia Olguţa Vasilescu au afirmat că este un lucru bun că Ioan Niculae este ajutat.

InterAgro deţine şase fabrici: Donau Chem Turnu-Măgurele,  Chemgas Slobozia şi Viromet Victoria, Amurco Bacău. Ga Pro Co Săvineşti şi Nitroporos Făgăraş.

Ioan Niculae a făcut închisoare într-un dosar de corupţie şi a fost condamnat în primă instanţă în al doilea dosar de corupţie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

23 Comentarii

_wakki m
31.05.2019, 19:19:24

vai, sorosiștii, multinaționalele, străinii, ambasadorii, reziștii, capitaliștii, imperialiștii, multinaționaliștii, sug sângele țărișoarei dar dacă sunt ruși sunt buni

0 (4 voturi)
microtron
31.05.2019, 19:25:00

n-a cumparat nimeni nimic, istericule.

-2 (6 voturi)
Galeriu Crestinu
31.05.2019, 23:01:27

...fiti pe pace.....si combinatele de aluminiu...rusii le-au cumparat tot ca sa le falimenteze.....asta-i jocul...

+3 (3 voturi)
Mihai Popescu
31.05.2019, 21:40:48

Si daca il cumpara rusii sau americnii sau nemtii este tot aia. Altii il folosesc si scot profitul iar noi raminem doar cu mindria ca vem un combinat in tara. Si cam atit.

+3 (3 voturi)
Dan Petrescu
31.05.2019, 23:07:54

Ioan Neculae este eticheta perfectă a bișnițarului mioritic care se auto intitulează, om de afaceri. Japcă, hoție, șmen, excrocherie, înșelăciune, minciună....aceste cuvinte sunt stări manifestate din plin de aceste scursuri. Un securist notoriu, un infractor dovedit și o jigodie incontestabilă este acest Ioan Nicolae iar ca el este plină România.....50% din cei care au ales sa părăsească România au făcut acest pas datorită indivizilor asemănători acestei napirci postdecembriste.

+5 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (23)

Modifică Setările