Afaceri

articolul anterior articolul urmator

S-au scumpit vacanţele. Topul destinaţiilor şi al tipurilor de cazare, în funcţie de preţ

0
22 Oct 2019 15:05:41
Autor: Afrodita Cicovschi

Preţul cazării în hotelurile şi pensiunile din România s-a scumpit considerabil în ultimii doi ani, în mare parte din cauza voucherelor de vacanţă, consideră specialiştii. Potrivit acestora, majorările au schimbat şi comportamentul turiştilor, care preferă vacanţe mai scurte şi mai dese.

Conform datelor portalului de rezervări hoteliere Travelminit.ro, preţul cazării în hotelurile şi pensiunile din România a crescut cu 9% faţă de 2018 şi cu 55% faţă de 2017. 
 
Cele mai căutate destinaţii din România pentru vacanţele de toamnă rămân zonele montane (Valea Prahovei, Transfăgărăşanul), dar şi staţiunile balneoclimaterice şi chiar oraşele precum Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara. 
 
Creştere cu 55% a preţului unei nopţi de cazare în 2019 comparativ cu 2017
 
Tichetele de vacanţă au influenţat preţul hotelurilor în 2019, Travelminit raportând o creştere de preţ de 55% faţă de 2017 şi de 9% faţă de 2018 pentru o noapte pentru 2 persoane, iar pentru o familie creşterea este de 44% faţă de 2017 şi de 9% faţă de 2018.
 
Bucureşti, cea mai scumpă destinaţie din România
 
Printre cele mai scumpe destinaţii din România în 2019 se regăseşte capitala, cu un preţ de aproximativ 300 de euro pe sejur, fiind urmată de litoralul românesc şi Delta Dunării cu o medie de 287 de euro pe sejur. De asemenea, staţiunile balneoclimaterice se află în topul celor mai scumpe destinaţii din România cu un preţ de 240 de euro pe sejur, mediu 3 nopţi. Activităţile specifice fiecărei zone au crescut preţurile sejururilor, unele pachete incluzând şi activităţi populare cum ar fi excursii cu barca în Delta Dunării sau tratamente balneo.
 
În topul celor mai scumpe tipuri de cazări se află apartamentele care pot acomoda un număr mai mare de persoane, cu o medie de 227 de euro pe 3 nopţi (76 euro pe noapte), pe locul doi situându-se hotelurile cu un preţ de aproximativ 204 euro pe 3 nopţi (68 euro pe noapte). Pensiunile şi cabanele pot fi rezervate cu un cost de aproximativ 146 euro pe 3 nopţi (76 euro pe noapte).  
 
Valea Prahovei, staţiunile balneoclimaterice şi marile oraşe ale României, preferate de turişti pentru vacanţele de toamnă 
 
Specificul călătoriilor de toamnă este că acestea se desfăşoară majoritar pe perioada weekendului sau a weekendului prelungit, Joi – Duminică, iar numărul mediu de nopţi rezervate de un cuplu, o familie sau un grup de turişti este de 2-3 nopţi. Principalele destinaţii din România spre care se îndreaptă românii sunt Valea Prahovei, Transfăgăraşanul, staţiunile balneoclimaterice din Covasna şi Harghita, dar şi oraşe precum Cluj, Timişoara, Iaşi şi Sibiu. 
 
În perioada dintre lunile septembrie - decembrie, turiştii îşi rezervă sejurul cu aproximativ o lună înainte. 
 
Românii optează pentru vacanţe mai dese dar mai scurte ca durată
 
Platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro a înregistrat în primele 9 luni ale anului 2019 de trei ori mai multe rezervări decât în aceiaşi perioadă a anului 2017 şi de două ori mai multe nopţi rezervate. 
 
Aproape jumătate din numărul total al rezervărilor sunt făcute pentru perioade de 2-4 zile de vacanţă şi un sfert din acestea sunt pentru rezervări de o singură noapte. O rezervare din 10 se face pentru vacanţe mai lungi, de 5-7 zile. 
 
Rezervări hoteliere de 12 milioane de euro în primele 9 luni ale anului 2019
 
„Rezervările hoteliere în România clar au fost puternic influenţate de posibilitatea folosirii voucherelor de vacanţă. Nu numai că românii au rezervat într-un număr mai mare, dar optează pentru hoteluri mai bune şi servicii suplimentare. Aşa se face că Travelminit.ro şi-a dublat valoarea rezervărilor în ultimii doi ani. Dacă în 2018 valoarea totală a rezervărilor pe Travelminit.ro era de 6 milioane euro, în 2019 rezervările până în luna Septembrie totalizează deja peste 12 milioane euro, urmând să ajungă la 15 milioane de euro până la finalul anului.” a declarat Rigo Ferenc, CEO şi fondator Travelminit.ro
 
„Pentru că există un potenţial enorm pentru piaţa din România, ne propunem să investim în tehnologia platformei astfel încât să facilităm şi mai mult procesul de rezervare. Deşi peste 90% din rezervări sunt făcute online, asigurăm si suport offline pentru toţi cei care doresc să interacţioneze telefonic cu noi. Echipa noastră in sezon număra 60 de colegi, dintre care peste 25 de colegi asigură suportul telefonic pentru toate rezervările noastre” a declarat Laszlo Buzogany – CEO şi fondator Travelminit.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii