Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Stera Chemicals a înregistrat în 2021 cea mai mare cifră de afaceri din cei 22 de ani de activitate

0
26 Nov 2021 14:04:06
Autor: Afrodita Cicovschi

Stera Chemicals a înregistrat în primele 9 luni din acest an o cifră de afaceri de 35 de milioane de euro, cea mai mare de la înfiinţare, în urmă cu 22 de ani, reprezentând o creştere de peste 120% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Stera Chemicals a comercializat peste 20.000 de tone de marfă, cu peste 55% mai mult faţă de cantitatea livrată în 2020. Cea mai mare creştere înregistrată a fost pe segmentul materiilor prime pentru construcţii, unde cifra de afaceri a crescut cu peste 250% comparativ cu 2020, urmat de cel al industriei de lacuri şi vopsele, segment cu peste 100% mai mare. Tot 2021 a adus pentru Stera Chemicals şi cea mai mare valoare a vânzărilor lunare: 7 milioane de euro. 
 
„La finalul anului estimăm că vom atinge un nivel record al vânzărilor de peste 45 milioane de euro”, spune Alecsandru Rasidescu, CEO Stera Chemicals.  
 
Creşterile vânzărilor de materii prime vin după ce în 2020, activitatea înregistrase scăderi pe toate segmentele. Cele mai mari, de peste 60%, au fost în departamentul de cauciuc şi plastice, cauzate de oprirea sau reducerea activităţii unor producători locali. Pentru a depăşi acest impediment, Stera a ales să se concentreze pe specialităţi, produse care se folosesc în cantităţi reduse, dar care au o valoare mare. Este vorba de aditivi spre exemplu, care, adăugaţi într-o concentraţie mică în procesul de fabricaţie, îmbunătăţesc considerabil performanţele produsului finit. Un alt tip de specialităţi sunt polimerii tehnici speciali, substanţe active cu proprietăţi dezinfectante, pigmenţi sau coloranţi speciali rezistenţi la temperaturi înalte.
 
„În ultimul an ne-am lărgit portofoliul cu o serie de dezinfectanţi şi conservanţi industriali, care pot fi folosiţi atât în protecţia materialelor, cât şi în tratarea apelor de proces, precum şi răşini şi sisteme epoxidice sau metacrilice speciale, aditivi de proces, diverse sorturi de cauciuc cu performanţe speciale”, explică Alecsandru Rasidescu.                
 

Una dintre cele mai inovatoare companii din industrie

 
În ultimii ani, viziunea business-ului s-a schimbat, scopul principal fiind în prezent acela de a transforma Stera Chemicals într-un lider regional care va construi în ţară şi un hub prin intermediul căruia să poată distribui competitiv materii prime în Europa de Sud-Est. 
 
Îndeplinirea acestui scop presupune un proces de inovare la nivelul întregii organizaţii, care vizează tranziţia integrală la energii sustenabile, precum şi digitalizarea proceselor operaţionale în vederea transformării companiei într-un paperless office şi într-un business ”verde”. 
 
„Am implementat un proces de automatizare a ecosistemului nostru de business, privind circulaţia internă a documentelor, sistemul de raportare şi bugetare pentru extragerea zilnică a datelor din ERP şi actualizarea bazelor de date, precum şi automatizarea proceselor financiare şi managementul fluxului de numerar”, completează CEO-ul Stera Chemicals.
 

Investiţii de 400.000 de euro

 
Compania a investit 400.000 euro într-un data center care conţine, printre altele, şi un server de Business Intelligence, instrument care facilitează procesul decizional intern şi care este totodată un liant între diviziile de logistică şi comercial, respectiv cea dedicată clienţilor. Serverul actualizează informaţiile şi rapoartele în fiecare noapte, conectându-se la toate bazele de date interne, şi permiţând astfel angajaţilor să ia decizii de business performante în timp real şi să acceseze rapoarte personalizate specifice activităţilor desfăşurate. 
 
Pentru îmbunătăţirea managementului relaţiilor cu clienţii, compania investeşte în prezent  într-o platformă B2B care le permite acestora să-şi acceseze rapid facturile şi documentele care atestă calitatea produselor achiziţionate, de la buletine de analiză, fişe de siguranţă şi până la documentaţia tehnică şi diverse tipuri de certificate. 
 
„Lucrăm în prezent la interconectarea sistemelor noastre astfel încât fiecare client, când accesează platforma B2B, să poată vedea preţurile şi stocurile actualizate pentru produsele folosite şi să poată înregistra o comandă în timp real. Pentru comenzile plasate electronic, un robot va emite şi transmite automat atât confirmări de comandă către client, comanda către depozit pentru a fi pregătită, cât şi comanda de transport”, mai spune CEO-ul Stera Chemicals. 
 
O altă investiţie recentă a companiei, care va fi deplin funcţională în aproximativ 2 luni, este un sistem CRM de top, cu ajutorul căruia clienţii primesc răspuns rapid la solicitări, având la dispoziţie şi un chat online pentru contact direct cu departamentul comercial. Sistemul  urmează a fi integrat în scurt timp cu platformele online ale companiei, platforma B2B, precum şi cu sistemul ERP. Acţiunile de management vor fi completate de  campanii de informare legate de tendinţele pieţei şi de soluţiile de sprijin ale Stera Chemicals pentru producătorii cu care colaborează. În CRM va fi integrată pe parcurs şi monitorizarea timpilor de livrare a comenzilor către clienţi, pentru posibilitatea de a interveni în cazul apariţiei unor întârzieri. 
 
Planurile de viitor ale Stera Chemicals continuă pe calea inovaţiei, compania vizând alocarea unor sume considerabile în digitalizare şi robotizare astfel încât clienţii să se poată bucura de o experienţă unică, profesionistă şi complet digitală. Acestea vor fi completate de extinderea gamei de produse şi de expansiunea externă prin noi sucursale în Europa. În prezent, Stera Chemicals acoperă 12 pieţe externe fără prezenţă în teritoriu.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările