Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Supermarketurile scot vodca de pe rafturi

3
5 Mar 2022 10:02:49
Autor: Afrodita Cicovschi

Mai multe lanţuri de supermarketuri, inclusiv unele care funcţionează în România, au suspendat comenzile de vodcă în semn de protest faţă de acţiunile Rusiei, măsurile fiind luate chiar dacă băutura este produsă în alte ţări decât Rusia.

În semn de protest împotriva războiului din Ucraina, mai multe lanţuri de supermarketuri au încetat să mai comande produse din Rusia. Vodca, în special, este o ţintă, chiar dacă este adesea produsă în alte ţări, potrivit RetailDetail.eu.
 

Comenzi suspendate

 
Tot mai mulţi retaileri raportează că interzic produsele ruseşti din sortimentul lor sau cel puţin îşi suspendă comenzile. Liderul pieţei belgiane Colruyt a încetat să mai comande produse din Rusia, dar încă mai plasează cât mai multe comenzi posibil în Ucraina, a declarat un purtător de cuvânt pentru ziarul belgian Het Nieuwsblad. Sunt afectate mai puţin de treizeci de produse, inclusiv produse alimentare şi nealimentare.
 
Delhaize ia, de asemenea, măsuri şi elimină două produse din gama sa: Russian Standard vodka şi Kamchatka crab. Totuşi, nu este un boicot: aprovizionarea ar fi oricum perturbată de război, spun reprezentanţii lanţului de supermarketuri. Şi Carrefour spune că nu are produse ruseşti în sortimentul lor, iar votca din magazinele belgiene Aldi nu pare să provină din Rusia.
 
Acest lucru este valabil şi pentru mărcile de vodcă binecunoscute, cum ar fi Absolut (din Suedia) şi Eristoff (din Georgia). Cu toate acestea, există riscul ca aceştia să sufere o lovitură: pe reţelele de socializare, mai multe companii din industria ospitalităţii dar şi consumatori au indicat că nu vor mai consuma vodcă deocamdată.
 

Interdicţie europeană

 
Interzicerea vodcii este un fenomen european – şi chiar mondial. La începutul acestei săptămâni, Aldi Nord a fost primul care a anunţat că nu va mai vinde vodcă. Alte lanţuri de supermarketuri germane au urmat rapid exemplul: Aldi Süd, Rewe şi Penny, printre altele, au anunţat deja că nu vor mai vinde vodcă. Liderul pieţei Edeka susţine sancţiunile, dar spune că decizia finală revine magazinelor individuale.
 
Lanţurile de supermarketuri din ţările învecinate cu Rusia şi Ucraina iau, de asemenea, o poziţie clară. În Polonia, Biedronka, Carrefour, Lidl, Kaufland, Netto şi Stokrotka îşi iau de pe rafturi produse ruseşti şi belaruse. La fel şi Kesko în Finlanda şi Maxima în Letonia.
 
Mai departe, guvernatorii din mai multe din Statele Unite au ordonat scoaterea băuturilor spirtoase ruseşti de pe rafturi. Alte campanii de boicot au loc şi în Canada, Noua Zeelandă şi Australia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

defu gabi
5.03.2022, 10:14:35

Rusii se lupta de cand se stiu cu vodca... E un razboi de uzura in care, la inceput, rusii dovedesc toata vodca iar la sfarsit vodca ii dovedeste de tot pe rusi... Nu mi-am imaginat ca si europenii au deschis front cu acest dusman perfid, vodca... :))))))))

Andrei Tirighie
5.03.2022, 11:40:12

era mult mai inteligent să fi fost reduse cu 80%, în felul ăsta erau eradicate din viața noastră.

IonIon Codreanu
5.03.2022, 13:53:43

Vodka este produsă și î România, Polonia, Suedia și nu numai! Eu oricum nu-s prieten cu alcoolul, dar ar fi trebuit să se precizeze că este vorba de vodca importată din Rusia.

Modifică Setările