Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Televizoarele „Diamant”, revitalizate după o jumătate de secol. Full HD. Şi marca frigiderelor Fram a fost reînregistrată

45
18 May 2021 05:51:14
Autor: Afrodita Cicovschi
FOTO etimpu.wordpress.com
FOTO etimpu.wordpress.com

La trei decenii de când nu se mai comercializează şi o jumătate de secol de când se produceau, televizorul Diamant revine pe piaţă. Acesta este relansat sub umbrela Horizon, brandul companiei Network One Distribution (NOD), care va relansa şi frigiderele Fram.

Noile modele disponibile au diagonale între 22 şi 43 de inci şi rezoluţii HD, respectiv Full HD.

Televizoarele Diamant vor fi produse de Horizon, brandul companiei Network One Distribution (NOD) deţinută integral de Iulian Stanciu, şeful eMAG
 
Înregistrarea mărcii la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) s-a finalizat în anul 2018, iar primele modele Diamant şi-au făcut deja loc în piaţă. 
 
Fabricat de Întreprinderea Electronica din Bucureşti, începând cu 1961, televizorul Diamant era nelipsit din casele românilor în perioada comunistă. Acum nu mai sunt cu tub, groase şi de lemn, ci moderne şi subţiri.
 
„Urmărim trendurile în tehnologie, dar ne reinventăm de fiecare dată. Am readus la viaţă una dintre primele game de televizoare româneşti – Diamant, pentru că ştim că lucrurile cu adevărat puternice sunt cele care rezistă în faţa timpului şi devin mai bune odată cu trecerea lui. Acum, ca şi atunci, ducem simplitatea la un alt nivel – prin funcţii precum HDMI, USB Player, CI+, dar păstrăm accesibilitatea în ceea ce priveşte preţul”, a declarat Cristian Postolachi, BDM Mobile & Consumer Electronics la Private Label NOD.
 
Primul obiectiv pe termen lung este atingerea unei cote de piaţă reprezentative de 10% în categoria sa, respectiv vânzări în valoare de 15 milioane de euro în primul an. După consolidarea în plan naţional, Diamant are în vedere pătrunderea în plan regional, ca brand european, în ţări precum Ungaria, Bulgaria, Polonia, Grecia şi Moldova.
 
Televizoarele sunt asamblate în UE, Turcia şi Republica Populară Chineză şi vin cu un design actualizat, la curent cu tendinţele şi cu nevoile consumatorilor.
 

Frigiderele Fram vor fi reintroduse pe piaţă

Compania Network One Distribution (NOD), deţinută integral de Iulian Stanciu, preşedinte executiv eMAG, se pregăteşte să readucă pe piaţă marca de frigidere Fram, comercializată în regimul comunist, în perioada anilor '60 - '70, relatează Profit.ro. NOD a înregistrat deja marca „Fram, din trecut în prezent”.
 
„NOD a dezvoltat o strategie de revitalizare a brandurilor istorice româneşti, precum Diamant şi Pegas. Fram este parte din aceeaşi iniţiativă şi primul pas a fost să înregistrăm marca", au transmis reprezentanţii NOD.
 
Primele modele de frigidere Fram au fost produse şi vândute în 1961 la Întreprinderea de Maşini Electrice Bucureşti, fosta uzinele Klement Gottwald. În anii 60, autorităţile comuniste au mutat producţia frigiderelor la Sadu (Gorj). În această fabrică, cu o licenţă cumpărată din Franţa, au apărut noi modele de frigidere marca Thomson, redenumite ulterior Frigero şi apoi Arctic.
 
În 1970, cu ajutorul companiilor franceze Thomson-Brandt şi Roubanoux, producţia de frigidere s-a extins la Găeşti. În 1979, pe fondul uzurii morale a modelelor de frigidere Fram, producţia acestora de la Sadu a fost încheiată. O parte a personalului a fost mutat la Găeşti, unde au început operaţiunile de realizare a modelului Arctic. Ulterior, producţia de frigidere Arctic a fost extinsă şi la fabrica de la Sadu.
 

Pegas, istorie de 50 de ani

În ceea ce priveşte bicicletele Pegas, şi acestea au o istorie de aproape 50 de ani în România. Bicicleta Pegas a fost fabricată de către Uzina Mecanică Tohani, începând cu anul 1972, până în 2005, iar din 2011 Atelierele Pegas a preluat brandul (marca înregistrată) şi a început producţia de biciclete, bicicletele fiind în piaţă, neîntrerupt, timp de 10 ani.
 
Din octombrie 2015, Iulian Stanciu, şef al eMag.ro, a devenit, prin intermediul companiei Network One Distribution (NOD), acţionarul majoritar al producătorului local de biciclete Pegas, cu 51,67% din titluri, pentru 202.588 euro.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

45 Comentarii

actul 1 gong
18.05.2021, 07:42:42

Diamant, Fram, Pegas ... pot fi chiar indragite de pacientii de alzheimer.

+6 (28 voturi)
Trans Viorel
18.05.2021, 07:47:21

Da gay si transexualii nu au nici un drept in Romanica si voua va arde de televizoare retarde aduse iar in prim plan! Serios acuma ! #DREPTURIPENTRUTRANSEXUALIIDINROMANIA!

-14 (20 voturi)
IonIon Codreanu
18.05.2021, 07:49:26

Diamant erau produse cu componente fabricate în țară, mai puțin tuburi electronice. Apoi, după tranzistorizare, cu toate componentele românești. Cele de astăzi, cu componente integral fabricate afară...

-5 (13 voturi)
Mihai Popa
18.05.2021, 08:00:58

Acum in era 8K, sa faci televizoare fullHD e ca si cand ai pretinde ca lansezi noul si performantul logan cu carburator Solex. O sa fie clasa ultra low end.

+2 (8 voturi)
Popa Andrei
18.05.2021, 08:03:38

Diamant, Fram, Pegas - nu mai au acum absolut nicio legatura cu marcile de dinainte. Produsele de acum sunt fabricate cu tona in China, si cand le comanzi ti se poate inscriptiona absolut ce vrei pe ele,urmand ca tu sa te ocupi doar de marketing si vanzare. Un lucru asemanator s-a intamplat si cu multe marci consacrate europene de electronice ca Telefunken, Blaupunkt, etc. care la un moment dat erau lideri in domeniu, iar apoi au intrat in faliment, dupa care au fost readuse la viata, dar cu chinezarii re-branduite, nu mai au nicio legatura cu ce faceau inainte.

+12 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (45)

Modifică Setările