Trei afacerişti timişoreni au deschis o fabrică ce produce apă cu aur şi argint

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apa Aur'a este poziţionată pe segmentul de lux şi destinată în principal exportului, iar în România va fi distribuită preponderent în hoteluri şi restaurante, a anunţat producătorul
Apa Aur'a este poziţionată pe segmentul de lux şi destinată în principal exportului, iar în România va fi distribuită preponderent în hoteluri şi restaurante, a anunţat producătorul

Trei oameni de afaceri din Timişoara, cu investiţii în energie, turism şi servicii medicale, au inaugurat în localitatea Ocna de Fier, din judeţul Caraş-Severin, o fabrică de apă minerală de lux, cu un PH ridicat şi conţinut de aur şi argint, investiţie ce face parte dintr-un proiect de cinci milioane de euro.

Apa Aur’a este poziţionată pe segmentul de lux şi destinată în principal exportului, iar în România va fi distribuită preponderent în hoteluri şi restaurante, a anunţat producătorul. Fabrica a început să producă în luna iunie şi are o capacitate de două milioane de sticle pe lună.

„Aproximativ 80% din producţie se exportă şi există deja contracte de distribuţie pentru Germania, Cehia, Slovacia, Belgia, Austria, dar şi pentru mai multe ţări din Asia, printre care şi China. În România, apa va ajunge la distribuitori din zona HoReCa“, arată un comunicat citat de News.ro.

Ca parametri de calitate şi proprietăţi, Aur’a depăşeşte toate apele aflate pe piaţa românească, chiar şi pe cele ale unor mari grupuri internaţionale, spun investitorii. Iar în termeni de calitate a produsului se poate compara cu oricare apă din zona premium şi de lux din lume.

„Plecăm pe un drum greu, dar avem încredere că facem ceea ce trebuie. Numele este o combinaţie între aur, pe care îl conţine apa, şi <<a>>, de la argint, de asemenea un element prezent în această apă. Cele două îi dau practic valenţele care o fac atât de specială”, a declarat Horaţiu Rada, unul dintre cei trei investitori.

Sticla este realizată de Vetropack, unul dintre cei mai importanţi producători de ambalaje de sticlă din Europa, în fabrica din Slovacia. Apa va fi comercializată în două tipuri de sticle, de 0,75 l şi 0,33 l, dar şi de 0,5 l, în viitor.

„Dacă am pune Aur’a în recipiente de plastic, ar fi ca şi cum am coborî ştacheta. Am transforma-o într-o apă banală şi am depersonaliza-o. Este exclus. Sticla este cel mai sigur ambalaj inventat până acum pentru orice aliment sau băutură“, a explicat Horaţiu Rada.

Aur’a Mineral Water, compania care deţine fabrica, are trei acţionari: Horaţiu Rada, Eleodor Coptil şi Mihai Petrăchioiu. Cei trei oameni de afaceri spun că au hotărât să investească în acest domeniu când Horaţiu Rada a primit o ofertă pentru cumpărarea unei fabrici de apă, dar „a constatat că tehnologia de producţie şi condiţiile de îmbuteliere erau desprinse, parcă, din Evul Mediu, iar preţul cerut era mult prea mare”.

„Aur’a este o apă unică prin parametri, îmbuteliată la sursă, din izvorul Ursoanea, fără scăzământ sau adaosuri, cu pH ridicat. Spre deosebire de majoritatea producătorilor, apa Aur’a este pură, fiind îmbuteliată exact aşa cum iese din munte, direct din natură, filtrată natural de rocă, bolovănişuri, nisip şi argile”, se mai arată în comunicatul citat.

Horaţiu Rada a intrat în afaceri în anul 1997, când a înfiinţat firma Cons Electrificarea Instal, cu domeniu de activitate în construcţiile civile, care a trecut ulterior şi la realizarea branşamentelor şi a construcţiilor de reţele electrice. Alături de partenerul şi asociatul Eleodor Coptil au extins domeniul serviciilor şi au trecut şi la lucrări de infrastructură, suprastructură şi hidroizolaţii. Cons Electrificarea Instal are o cifra de afaceri anuală de 5 -7 milioane de euro.

Horaţiu Rada a fost în 2006 preşedinte al Federaţiei Patronale din Energie, iar în 2004 a înfiinţat Asociaţia Patronală din domeniul energetic din zona de vest – Energobanat.

Mihai Petrăchioiu are afaceri în domeniu turistic, în cel al serviciilor medicale şi de producţie a lifturilor, iar de aproape 20 de ani este manager regional la Rio Bucovina.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite