Trei din cinci companii vor să crească bugetele pentru protecţia sistemelor cibernetice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
69% dintre respondenţi declară că mai au de făcut eforturi pentru a reuşi să-şi actualizeze procedurile antifraudă
69% dintre respondenţi declară că mai au de făcut eforturi pentru a reuşi să-şi actualizeze procedurile antifraudă

Trei din cinci companii internaţionale intenţionează să crească alocarea de fonduri pentru analizarea datelor de criminalitate cibernetică, în următorii doi ani, reiese din ediţia 2016 a studiului pe această temă a Ernst & Young (EY).

Conform cercetării, riscul de fraudă internă într-o companie se situează pe primul loc, cu 77% dintre răspunsuri, în clasamentul pericolelor. În acelaşi timp, riscul de pătrundere neautorizată în sistem sau cel de ameninţare internă ocupă locul doi, cu 70%, informează Agerpres.

De asemenea, 69% dintre respondenţi declară că mai au de făcut eforturi pentru a reuşi să-şi actualizeze procedurile antifraudă, inclusiv utilizarea instrumentelor de analiză a datelor de criminalitate cibernetică. Procentajul, însă, creşte la 74% în cazul directorilor în poziţii manageriale de top.

În ceea ce priveşte fondurile alocate FDA (Forensic Data Analytics), 55% dintre participanţii la studiu susţin că acestea sunt suficiente. Per ansamblu valoarea este în scădere, faţă de 64% cât se consemnase în studiul EY din 2014. În acest context, trei din cinci respondenţi afirmă că intenţionează să cheltuiască mai mult pe astfel de instrumente IT în următorii doi ani. Totodată, 63% dintre cei chestionaţi afirmă că investesc cel puţin jumătate din bugetul alocat FDA în activităţi de monitorizare proactivă.

Studiul EY „Global Forensic Data Analytics Survey – Shifting into high gear: mitigating risks and demonstrating returns” a fost realizat la nivel global, în rândurile a 665 de directori executivi din nouă industrii, incluzând servicii financiare, industria farmaceutică şi de sănătate, producţie, energie şi utilităţi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite