Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Uber vrea să preia FreeNow, care deţine aplicaţia clevertaxi.ro

1
29 Sep 2020 13:02:48
Autor: Afrodita Cicovschi

Compania americană de ride-sharing Uber Technologies ia în calcul cumpărarea Free Now, fosta mytaxi, parte a celei mai mari platforme europene de mobilitate deţinută de Daimler şi BMW, care include şi aplicaţia clevertaxi.ro.

Achiziţia este adusă în discuţie în condiţiile în care Free Now a fost lovită puternic epidemia de coronavirus şi a anunţat, în luna aprilie, că va intra într-un proces de restructurare, pentru reducerea costurilor, fiind luată în calcul şi o reducere a numărului de locuri de muncă, scrie profit.ro, citând Bloomberg.
 
Tot în contextul difcultăţilor generate de pandemie, Free Now a fuzionat, luna aceasta, cu aplicaţia franceză Kapten, controlată tot de Daimler şi lansată pe piaţă în 2012.
 
Informaţia privind negocierile cu Uber, oferită de sursele Bloomberg, nu a fost confirmată oficial. 
 
Free Now a fost fondată sub numele de mytaxi, în iunie 2009, şi a fost prima aplicaţie de taxi din lume care a stabilit o legătură directă între pasagerii şi şoferii de taxi.
 
În vara acestui an, Uber a lansat un nou serviciu pentru consumatorii din România.
 
Pe lângă UberX, Uber Select sau Green, clienţii pot selecta în aplicaţie opţiunea „Comfort” şi se pot bucura de curse în maşini confortabile, cu şoferi care au un rating foarte bun, prin simpla apăsare a unui buton. Serviciuleste deja disponibil în Bucureşti, Timişoara, Braşov şi Iaşi. 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

imacandi
29.09.2020, 15:46:38

cam pacaleala acest sistem de ride-sharing..preturi mai mari decat taxiurile d ela coltul strazii,de obicei nu se elibereaza bon fizic ci in format electronic,pe email,iar bonurile nu contin tariful /km tocmai pentru a-i pacali pe clienti.

Modifică Setările