Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Un lanţ de supermarketuri dispare din România

5
14 Mar 2019 15:06:38
Autor: Afrodita Cicovschi

Unul dintre cei mai mari retaileri locali independenţi a fost achiziţionat de retailerul olandezo-belgian Mega-Image, tranzacţia fiind deja aprobată de Consilul Concurenţei.

Mega Image anunţă preluarea reţelei Zanfir din Vrancea, ca urmare a aprobării achiziţiei de către Consiliul Concurenţei. Astfel, unul dintre cei mai mari retaileri locali independenţi, lanţul de supermarketuri Zanfir, va consolida prin această tranzacţie prezenţa Mega Image în zonă, urmând ca cele 10 magazine preluate să fie integrate în cadrul reţelei şi transformate treptat în magazine Mega Image şi Shop&Go. 
 
„Preluarea celui mai important jucător din industria de retail de pe piaţa locală din zona Vrancea face parte din strategia noastră de dezvoltare şi expansiune în noi teritorii. Ne consolidăm, astfel, poziţia într-o regiune cu potenţial, cu o piaţă deja matură, în care abia aşteptăm să ne întâlnim cu noi clienţi şi să le aducem oferta noastră de produse de calitate, să îi inspirăm şi să le oferim noi experienţe la cumpărături. Felicităm, în acelaşi timp, familia Zanfir pentru modelul performant de business pe care l-au dezvoltat”, afirmă Mircea Moga, CEO Mega Image. 
 
Retailerul vrâncean Zanfir, deţinut de soţii Liliana şi Vasile Zanfir, are o istorie cu tradiţie pe piaţa locală, primul supermarket fiind inaugurat în anul 2002, urmat de o dezvoltare rapidă, câştigând notorietate în rândul localnicilor.
 
„Suntem într-un moment de referinţă pentru dezvoltarea brandului nostru, aşa cum l-am construit până acum, un moment în care ne simţim mândri de ceea ce am realizat: un brand solid şi pregătit pentru a intra în portofoliul unui retailer internaţional de renume. O ascensiune care ne confirmă că am avut strategia corectă şi pe care o vom urmări în continuare,” spune Liliana Zanfir, director general şi proprietar al companiei Zanfir. 
 
Cele 10 magazine din reţeaua Zanfir sunt situate în oraşul Focşani şi în împrejurimi, repectiv  Adjud, Panciu, Dărmăneşti şi Târgu Ocna şi vor fi integrate în următoarele luni de către Mega Image astfel: 8 locaţii vor fi transformate în magazine Mega Image, format mediu şi mic potrivit suprafeţei utile şi două locaţii vor fi transformate în Shop&Go. 
 
Fondat în 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanţuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 677 magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timişoara şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Româneşti. Mega Image îşi propune să ofere consumatorilor, în fiecare zi, servicii de calitate şi o gamă de produse hrănitoare, sănătoase şi sigure, la preţuri accesibile. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Tomescu Tom
14.03.2019, 18:48:42

Pacat !

+3 (3 voturi)
AltCineva
15.03.2019, 00:35:19

un lant dispare...da unu mare si gros apare...

+2 (2 voturi)
Leon Gorki
15.03.2019, 11:29:07

Dracu mai cumpara de la MegaImage

Marian Petrescu
15.03.2019, 12:20:19

Nu a disparut nimeni doar a fost cumparat de o corporatie mai mare creier de aluna.

-1 (1 vot)
MadWolf
15.03.2019, 13:38:26

O fi "Mega Image [...] unul dintre cele mai mari lanţuri de supermarketuri din România", dar practica niste preturi de-ti sta ceasul.