Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Un magazin online vinde măşti la preţ de achiziţie, deşi e profilat pe decoraţiuni interioare

4
15 Apr 2020 15:57:03
Autor: Afrodita Cicovschi

Un magazin online vinde măşti textile la preţ de achiziţie, fără adaos comercial, deşi e profilat pe decoraţiuni interioare, reprezentanţii companiei subliniind beneficiile purtării acestora în ţara lor.

Magazinul online din domeniul home & deco, ce înregistra o cifră de afaceri de  55  de milioane euro în 2019, a crescut cu 10 procente în martie, faţă de previziunile iniţiale. Bonami, cu sediul la Praga, în Republica Cehă, şi-a creat în ultima lună cel mai mare stoc de produse din istoria sa şi a adăugat un alt spaţiu de depozitare. 
 
În prezent, compania îşi îndreaptă eforturile către susţinerea clienţilor şi a comunităţii.
 
„ Este important pentru noi, în această perioadă critică, să ne aducem aportul în cât mai multe moduri posibil. În primul rând, pregătim pachete pe care le vom distribui în azile de bătrâni. În al doilea rând, am decis să comercializăm măşti textile de protecţie pe care le oferim la preţ de achiziţie, fără adaos comercial. Am subliniat beneficiile purtării lor în strategia noastră de comunicare din social media”, a menţionat  Pavel Vopařil, CEO Bonami.
 
Măştile de protecţie textile au reprezentat, conform guvernului ceh, una dintre măsurile preventive ce au oprit răspândirea bolii. Masca textilă nu oferă protecţie deplină împotriva virusului, însă reduce riscul infectării altor persoane în cazul în care purtătorul este îmbolnăvit, simptomatic sau asimptomatic, cu virusul COVID-19. 
 
Iniţial, compania a înregistrat o scădere a vânzărilor, în perioada imediat următoare  declanşării pandemiei, tendinţa pieţei fiind aceea de creştere pe zona alimentară şi farmaceutică. Ulterior vânzările au depăşit previziunile: „ Oamenii s-au aprovizionat, iar acum au mult timp liber la dispoziţie. De aceea se concentrează pe locul în care îşi petrec cea mai mare parte a timpului, propriul cămin”, a adăugat Pavel Vopařil.
 
În primă fază, cele mai populare au fost produsele pentru curăţare, organizare sau accesoriile pentru bucătărie. Apoi s-au adăugat toate gamele de produse pentru exterior şi mobilierul, primăvara fiind sezonul preferat pentru reînnoirea şi renovarea casei. 
 
Pentru a veni în întâmpinarea cerinţelor clienţilor săi, Bonami a achiziţionat cel mai mare stoc de produse de până acum: peste 25.000, cu expediere imediată şi peste 60.000 sunt disponibile pe site, spre achiziţionare. Prin comparaţie, un magazin mare tipic, cu mobilier şi accesorii pentru casă, are mai puţin de 10.000 de produse disponibile. De asemenea, gama a fost completată cu produse de drogherie şi cosmetice, foarte solicitate în această perioadă.
 
Pe termen mediu, magazinul online va continua să îşi concentreze eforturile pe dezvoltarea conceptului omnichannel, strategie ce implică utilizarea mai multor canale de vânzare şi comunicare, simultan.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

leuldinpanjshir99
15.04.2020, 16:02:53

Ma miram eu sa fie in Romanica. Aici Tolomakul de la Cotroceni prelungeste starea de urgenta ca niste jmekeri sa-si traga profituri grase din achizitii publice si din importuri ...

-3 (5 voturi)
Banan Crudu
16.04.2020, 03:10:34

Mare tolomak mai esti măi leudepesteprăjit69. Maaareee.

Sorin Ionascu
15.04.2020, 16:20:55

"Este important pentru noi, în această perioadă critică, să ne aducem aportul" Sunt curios daca agramatismul asta apare in original si cum arata el in ceha sau, eventual, in engleza. Dar ma indoiesc ca omul a zis EXACT asta, nu de alta dar eu unul nu imi amintesc sa fi vazut "aportarea aportului" in alte limbi. Dar cine stie ce "limbi" o fi studiat autoarea.

+2 (2 voturi)
Fanfan
15.04.2020, 17:53:53

Masti textile (necesita spalare si calcare) - se vand pe multe site-uri romanesti care comercializeaza lenjerii de pat sau haine. Sa ne fie cu iertare dar acest magazin online are niste preturi mari fata de alte magazine romanesti. De ce nu scrieti de FashionDays, Emag si Altex - care comercializeaza masti UF?

0 (2 voturi)
Modifică Setările