Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Un mare producător auto scoate forţat la pensie 7.000 de oameni. Care este motivul

0
13 Mar 2019 11:08:32
Autor: Afrodita Cicovschi
FOTO 123 RF
FOTO 123 RF

Un producător auto de talie mondială a anunţat că va scoate 7.000 de oameni din producţie în perioada următoare, cu ajutorul unu8i program de pensionări anticipate, şi va angaja alte aproximativ 2.000 de persoane.

Oficialii Volkswagen au anunţat marţi că vor reduce forţa de muncă cu până la 7.000 de locuri de muncă şi vor creşte productivitatea, vizând economii anuale de 5,9 miliarde de euro, până în 2023, obiectivul fiind creşterea marjei operaţionale la 6%, transmite euronews.ro.
 
Volkswagen a exclus efectuarea de concedieri până în 2025, dar un program de pensionări anticipate va ajuta compania din Wolfsburg să îşi reducă forţa de muncă cu 5.000-7.000 de persoane. Reducerea locurilor de muncă va fi posibilă datorită automoatizării unor activităţi de rutină.
 
”Măsurile din programul de îmbunătăţire a profitabilităţii vor permite brandului nostru să ajungă la nivel al marjei de profit de 6% în 2023”, a spus Arno Antlitz, membru în board-ul brandului Volkswagen, într-un comunicat.
 
În acelaşi timp, VW va mări investiţiile în vehicule electrice şi autonome, de la suma de 11 miliarde de euro anunţată în noiembrie la 19 miliarde de dolari.
 
În pofida desfiinţării unor posturi, directorii companiei anticipează că vor fi create 2.000 de locuri de muncă în domeniul electronicii şi al dezvoltării software, pentru a configura reorientarea tehnologică a companiei.
 
Directorul operaţional al brandului VW, Ralf Brandstaetter, a afirmat într-un comunicat că schimbările vor pregăti Vw pentru era electrică şi digitală.
 
Tranziţia VW spre vehiculele electrice este determinată de necesitatea de a se conforma limitelor stricte pentru emisiile de dioxid de carbon, care vor intra în vigoare în UE în 2020.
 
La o conferinţă de presă susţinută marţi, grupul VW, care include 12 mărci, a anunţat că în următorul deceniu va creşte numărul modelelor de vehicule electrice pe care le oferă prin branduri ca VW, Porsche, Audi sau Skoda, la 70, cu 20 mai multe decât era planificat.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii