Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Un mare producător român de alcool cumpără două companii din domeniul apelor minerale

4
15 Jan 2020 14:01:24
Autor: Afrodita Cicovschi

Unul dintre principalii jucători în piaţa de băuturi spirtoase din România anunţă finalizarea achiziţiei companiilor producătoare de apă minerală plată şi apă minerală carbogazoasă Carpatina SA şi Lipomin SA.

Cu o prezenţă de peste 26 de ani în industria băuturilor alcoolice, atât pe piaţa din România, cât şi la nivel internaţional, compania Prodal 94 continuă strategia de extindere şi de diversificare a portofoliului de produse, dezvoltând complementar o nouă linie de business pe segmentul apelor minerale.
 
“Potenţialul pieţei de apă minerală din România este în continuă creştere. Acest lucru se reflectă în diversificarea din ultimii ani a brandurilor de pe piaţă, a portofoliilor de ambalaje şi sub-segmente ale categoriei, a preferinţelor consumatorilor şi a momentelor sau ocaziilor de consum.
 
În acest context, obiectivul nostru este să dezvoltăm aceste linii noi de business şi să contribuim la inovarea şi dezvoltarea pieţei de apă din România, atât prin dezvoltarea brandurilor actuale, cât şi prin altele noi, care să se regăsească în viitor între primele preferinţele ale consumatorilor”, a declarat Florin Rădulescu, Director General Carpatina SA şi Lipomin SA.
 
Companiile Carpatina SA şi Lipomin SA produc şi comercializează în România apă minerală plată şi apă minerală carbogazoasă sub brandurile Carpatina şi Lipova şi deţin trei fabrici de producţie, două în judeţul Arad (Băile Herculane şi Lipova) şi una în judeţul Neamţ (Toşorog).
 
Cu o expertiză recunoscută în producţia şi distribuţia de băuturi alcoolice, compania Prodal 94 a dezvoltat constant în ultimii ani portofoliul de produse, aducând alături de brand-urile proprii mărci consacrate la nivel internaţional (whiskey, tequila, rom, gin, prosecco). Brandurile consacrate ale companiei sunt Stalinskaya Vodka, liderul pieţei de votcă din Romania  şi Wembley London Dry Gin, liderul pieţei locale de gin.
 
Înfiinţată în 1994, compania Prodal 94 SRL este unul dintre cei mai mari jucători pe segmentul băuturilor spirtoase din România şi deţine un portofoliu propriu de branduri consacrate: Compania este prezentă şi pe pieţele internaţionale  produsele sale fiind exportate în peste 24 de ţări din Europa, Asia, America de Nord şi de Sud.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

foarte atent
15.01.2020, 15:00:59

asa si ? scade media tariei produselor lor !?

+2 (2 voturi)
Lica Mosu
15.01.2020, 15:42:32

@ Aut...oare ?? ,,... două în judeţul Arad (Băile Herculane şi Lipova)..." La scoala de ,,gurnalisti"" nu se invata geografia de cl a VII-a ?? Herculanele-s in ..jud. Hunedoara !!

+1 (1 vot)
foarte atent
15.01.2020, 15:50:50

asa asa cu Herculane! dar Baile sunt in judetul...Bailesti ! hahahaha

+1 (1 vot)
LazyBear
16.01.2020, 01:19:00

Au inceput sa se prinda baietii unde e viitorul. In China se vand sticle cu aer din Himalaya, asa disperati sunt dupa ceva natural si curat. Cum evolueaza clima, va ajunge un litru de apa minerala naturala mai scump decat cel de whiskey.