Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Una dintre cele mai mari bănci din lume intră pe piaţa din România

2
20 Aug 2019 09:17:53
Autor: Afrodita Cicovschi

Morgan Stanley, una dintre cele mai mari şi importante bănci de investiţii din lume, a stabilit condiţiile în care va prelua activele imobiliare ale fondului de investiţii AEW Europe, care iese astfel de pe piaţă după un deceniu de activitate locală.

Definitivarea tranzacţiei este o formalitate, spun sursele Profit.ro
   
Proprietăţile AEW Europe din România sunt deţinute prin vehiculul investiţional PBW II, lansat în 2006. Vânzarea este determinată şi de faptul că fondul de investiţii a atins maturitatea şi trebuie restituiţi banii investitorilor.
 
Morgan Stanley intră, astfel, pe piaţă prin achiziţia clădirii de birouri America House din Piaţa Victoriei, Bucureşti, şi a centrului comercial Promenada Mall din Târgu Mureş, într-o tranzacţie estimată de Profit.ro la 150 de milioane de euro. Vânzătorul celor două proprietăţi a fost asistat de companiile de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox, pentru birouri, şi de JLL Romania, pentru mall, iar cumpărătorul, de platforma Add Value Management, lansată de David Hay după ce a plecat de la conducerea AFI Europe România.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

cosmic
20.08.2019, 16:44:00

alti camatari intra pe piata...

Maleficio Decenu
20.08.2019, 22:38:23

Aha leul răgușit și-a regăsit glăsciorul,a intrat pe colimatorul ”elitei mondiale”,sper să mai aibe fulgi și pene destule cloșca românească cu ouțele de aur”.