Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Una dintre cele mai mari bănci din România cumpără Ţiriac Leasing

0
14 Jan 2022 12:54:00
Autor: Afrodita Cicovschi

Una dintre cele mai mari bănci din România a anunţat că a semnat un acord de achiziţionare a companiei Ţiriac Leasing, finalizarea tranzacţiei fiind prevăzută în prima parte a acestui an, după ce va fi supusă analizei şi aprobării autorităţii competente.

“Până la primirea aprobării, Ţiriac Leasing îşi va desfăşura activitatea independent de Grupul Financiar Banca Transilvania, urmând ca ulterior să fie integrată acestuia, se arată în comunicatul comun al celor două entităţi.
 
Potrivit acestuia, planul Băncii Transilvania priveşte atât implicarea directă într-un model de afaceri de nişă care face diferenţa pe piaţa auto, cât şi întărirea poziţiei cu servicii de finanţare alternative.
 
Ţiriac Leasing activează pe piaţă de peste 20 de ani, timp în care a dezvoltat un portofoliu diversificat de produse de leasing, prezentând o specializare semnificativă şi recunoscută în sectorul auto, care va genera un aport relevant pentru Grupul Financiar Banca Transilvania. La data acestei tranzacţii, Ţiriac Leasing are active de 213 milioane de euro, finanţând de-a lungul timpului peste 37.000 de clienţi.
 
Compania de leasing din Grupul Financiar Banca Transilvania, BT Leasing (BTL), este la rândul său pe piaţă de peste 20 de ani, timp în care a susţinut peste 10.000 de clienţi şi a încheiat peste 20.000 de contracte, iar în 2018 a fuzionat cu ERB Leasing. BTL are active de 1,366 milioane de lei. În 2021, o altă companie de profil a intrat în Grupul BT, Idea::Leasing.
 
Grupul Financiar Banca Transilvania va beneficia în urma finalizării tranzacţiei de expertiza echipelor celor două entităţi specializate în leasing financiar de un portofoliu reunit şi de o varietate extinsă a ofertei de servicii şi produse derivate.
 
Consultanţii în tranzacţia Ţiriac Leasing – Banca Transilvania au fost: PwC, D&B DAVID şi BAIAS S.C.A. – pentru Banca Transilvania, respectiv – Filip & Company pentru Grupul Ţiriac.
 
 
Banca Transilvania a făcut prima achiziţie în 2015, Volksbank România, urmată în 2018 de Bancpost, ERB Retail Services şi ERB Leasing, respectiv de Idea::Bank, Idea::Leasing şi Idea::Broker de Asigurare, în 2021.”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările