Una dintre cele mai mari companii din IT, fondată în România, concediază sute de angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trucuri să faci faţă unei concedieri

Una dintre cele mai mari companii de roboţi software, fondată în România de antreprenorul Daniel Dines, a anunţat că va face concedieri pentru susţinerea „vitezei de muncă”.

Unicornul românesc UiPath va renunţa la aproximativ 400 de angajaţi din anumite zone de business, "care nu se mai aliniază cu focusul principal al companiei", a confirmat pentru StartupCafe purtătorul de cuvânt al UiPath informaţia potrivit căreia compania e în prag de concedieri, apărută iniţial în presa străină.

De asemena, directorul financiar la UiPath (CFO-ul), Marie Myers, şi-a anunţat plecarea din firmă, la mai puţin de un an de la angajarea în acest post. Ea a părăsit în luna ianuarie compania HP pentru a se alătura UiPath.

"Marie Myers a ales să părăsească firma pentru a urma alte oportunităţi. Ea va rămâne pe o poziţie de transfer în companie până la finele anului", a mai spus Toni Ifrate, purtător de cuvânt al UiPath.

Cât despre cei aproape 400 de angajaţi care ar urma să fie concediaţi, la nivel global, reprezentanta startup-ului a spus că ţine de o decizie a companiei de a se retrage din anumite zone de business care nu se aliniază cu focusul actual al UiPath.

"Avem obiective ambiţioase de creştere şi aceste schimbări sunt axate pe susţinerea culturii noastre şi a vitezei de muncă. Chiar şi cu aceste schimbări, UiPath va încheia anul cu aproximativ 50% mai mulţi angajaţi decât la 1 ianuarie 2019. ", a mai adăugat reprenzentanta UiPath, care nu confirmat dacă vor fi concediaţi angajaţi şi din echipele din România.

În prezent, UiPath are 3.300 de angajaţi în întreaga lume

UiPath este o companie de roboţi software, fondată în România de antreprenorul Daniel Dines, 47 de ani, şi care a ajuns anul acesta la titlul de "unicorn" (startup evaluat la peste 1 miliard de dolari). Este cel mai valoros start-up de IT pronit din România, iar Daniel Dines, domină industria roboţilor software la nivel global, giganţi precum Toyota sau Walmart apelând la compania înfiinţată în Bucureşti pentru a-şi automatiza activităţile.

UiPath a primit în aprilie o finanţare record de 568 milioane de dolari, care evalua firma la 7 miliarde de dolari.

Poziţia oficială a companiei

Săptămâna aceasta UiPath reorganizează câteva din funcţiunile sale la nivel global, rezultatul fiind că aproximativ 400 de angajaţi vor fi disponibilizaţi.

Procesul acesta vine după doi ani în care compania a crescut într-un ritm extrem de rapid, iar acum este momentul în care s-a făcut o evaluare a echipelor si a investiţiilor interne. Echipa de management a luat decizia de a reorganiza arii ale business-ului care nu se aliniază cu focusul prezent şi de a implementa schimbări care să asigure menţinerea culturii organizaţionale a UiPath.

Obiectivele noastre de creştere rămân ambiţioase, iar UiPath va încheia anul cu 50% mai mulţi angajaţi decât la 1 ianuarie 2019. Avem în acest moment peste 5.000 clienţi la nivel global, o creştere de 60% faţă de începutul anului.

Factorul principal de evaluare a companiilor de software, venitul anual recurent – ARR (Annual Recurring Revenue) – a depăşit în cazul UiPath 300 milioane USD, mai mult decât dublu faţă de acum un an şi de 12 ori mai mare decât acum doi ani.

Octombrie 2017 – 25 milioane USD

Octombrie 2018 – 150 milioane USD

Octombrie 2019 – peste 300 milioane USD

Trimestrul 4 este – an de an – cel mai bun trimestru, iar previziunile noastre confirmă că şi Q4 2019 va fi unul foarte bun.

Estimările noastre arată că UiPath deţine un share de 20% din piaţa globală de Robotic Process Automation (RPA). Am încheiat trimestrul 3 cu 5.027 clienţi la nivel internaţional şi semnăm contracte cu aproximativ 9 clienţi în plus în fiecare zi. Printre clienţii noştri se numără companii majore de tip enterprise din toate industriile şi din sectorul public (Walmart, Verizon, GE, ExxonMobil, PepsiCo, Amazon, PwC, UnitedHealth, etc.). 8 dintre companiile Fortune 10 sunt clienţi UiPath, precum şi 62% din companiile Fortune 500.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite