Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Vânzarea combinatului Oltchim s-ar putea amâna pentru data de 6 iunie

1
12 May 2014 15:48:44
Autor: Daniel Ionascu
Combinatul Oltchim se află în insolvenţă din ianuarie 2013
Combinatul Oltchim se află în insolvenţă din ianuarie 2013

Vânzarea activelor viabile ale Oltchim către un investitor s-ar putea amâna pentru data de 6 iunie, propunere venită din partea Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), pentru ca statul să aibă timp să finalizeze procedurile de preluare a rafinăriei Arpechim.

UPDATE Termenul pentru depunerea ofertelor în vederea preluării activelor Oltchim s-a amânat pentru 6 iunie.

„Data iniţială pentru licitaţie a fost stabilită pentru 16 mai, dar AVAS a cerut prelungirea termenului pentru 6 iunie. Adunarea Creditorilor astăzi va discuta. Cei care vor să cumpere vor şi Arpechim. OPSPI a fost mandatat de către Guvern să cumpere direct Arpechim sau să înfiinţeze o companie care să preia activele respective de la Petrom“, a declarat, pentru „Adevărul“, Corneliu Cernev, liderul sindicatului Victoria din cadrul Oltchim.
 
În schimb, Mihai Diculoiu – liderul sindicatului Liber de la Oltchim –  care reprezintă angajaţii ce au să-şi recupereze o parte din salarii, plus plăţile compensatorii, spune că amânarea nu este de bun augur pentru că „ne duce cu gândul că nu se doreşte revigorarea Oltchim, ci falimentul“.
 
În acest moment sunt mai mulţi investitori interesaţi de preluarea Oltchim. Consorţiul chinez dintre Baota Petrochemical şi Junlun Petroleum doreşte preluarea combinatului vâlcean la pachet cu Arpechim, în vreme ce un alt potenţial investitor este SIF Transilvania. În fine, s-a mai arătat interesată şi compania Chimcomplex Borzeşti, controlată de către omul de afaceri Ştefan Vuza. Acesta a participat şi la procedura de privatizare demarată în 2012.
 
Anterior, la termenul de 28 martie nicio companie nu a depus ofertă. 
 
Oltchim se află în insolvenţă din ianuarie 2013.
 
Mai puteţi citi:
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

nEmUriTorUl
13.05.2014, 23:05:36

..Sha hill ia Bulibasha ca de fer avem nevoie in perioada asta grea!!! :))

Modifică Setările