Viorel Cataramă intră pe bursă, după 11 ani de analiză a pieţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorul de mobilă Elvila, controlat de omul de afaceri Viorel Cataramă, face primii paşi concreţi pentru listarea la bursă, operaţiune gândită de 11 ani, dar niciodată lansată. Acum, compania îşi pune în practică planul pentru a veni pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. Din 2013, Elvila, pe piaţă încă din 1990, a reintrat pe profit, după o cădere de 2 ani, scrie Profit.ro.

Elvila, companie românească fondată în 1990 de Viorel Cataramă, este una dintre principalele mărci din domeniul producţiei şi comercializării mobilei în România. Astăzi, compania este controlată direct tot de Cataramă (cu 65,4% din acţiuni), având printre acţionari firma Elvila General Consult (19,4%), Fondul Oamenilor de Afaceri (administrat de Societatea de Administrare a Investiţiilor, SAFI, 6,4%) şi două persoane fizice. Conform termene.ro, în acţionariatul companiei mai sunt SIF Banat-Crişana, Libra Bank, Societe General, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului. Viorel Cataramă este şi preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei.

În 2006, omul de afaceri anunţa că se gândeşte la o cotare a companiei la bursă, dar preciza că nu a fost adoptată o decizie finală, deoarece subiectul cotării este încă în dezbatere. Acum, însă, omul de afaceri a decis să facă primul pas şi a cerut acţionarilor acordul pentru listarea la bursă a companiei şi transformarea acesteia din societate de tip închis în societate de tip deschis, scrie Profit.ro. Decizia este programată pentru luna viitoare.

Cu 25 de magazine la nivel naţional, din care 14 magazine proprii (în Alexandria, Bacău, Botoşani, Beiuş, Brad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Focşani, Iaşi, Oradea, Mizil, Ploieşti) şi 11 magazine în sistem de franciză, şi cu 3 fabrici, în Mizil, Băbeni (judeţul Vâlcea) şi Beiuş (judeţul Bihor), Elvila, cu 810 angajaţi, a încheiat anul trecut cu afaceri de 52,2 milioane lei şi un profit net de aproape 1 milion de lei.

În 2011 şi 2012, compania a avut un moment de cădere, cu pierderi de 341. 516 lei, respectiv de aproape 19,4 milioane lei. În următorul an a concediat o parte dintre angajaţi şi a revenit pe profit.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite