Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Vodafone preia UPC până la sfârşitul lunii

1
18 Jul 2019 13:31:43
Autor: Afrodita Cicovschi

Grupul Vodafone va prelua operaţiunile Liberty Global din Germania, Cehia, Ungaria şi România, a anunţat joi compania, precizând că preluarea UPC în România va fi finalizată până la sfârşitul lunii iunie.

Comisia Europeană a aprobat joi achiziţia de către Vodafone România a operaţiunilor locale ale UPC, parte dintr-o tranzactie de 18,4 miliarde de euro între Vodafone Group şi Liberty Global, prin care Vodafone Group preia activităţile companiei din Germania, Cehia, Ungaria şi România.
 
"Pe plan local, această achiziţie va permite Vodafone să fie un competitor şi mai puternic în raport cu poziţiile dominante de pe piaţa de comunicaţii electronice, asumându-şi rolul de catalizator pe zona de inovaţie şi digitalizare a societăţii. Este preconizat ca tranzacţia să fie finalizată până la data de 31 iulie 2019. 
 
În viitor, Vodafone România va putea oferi servicii convergente competitive clienţilor săi, ceea ce îi va permite să îşi împlinească viziunea de a aduce tehnologia şi inovaţia mai aproape de toată lumea. De asemenea, prin achiziţia UPC se creează o competiţie sustenabilă şi eficientă în cadrul industriei locale de telecomunicaţii, ceea ce va contribui la creşterea gradului de digitalizare a societăţii româneşti. 
 
Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România: „Astăzi am primit veşti îmbucurătoare! Pentru Vodafone România, acesta este un pas important spre a deveni un operator consolidat, convergent, care va putea oferi cele mai bune servicii de piaţa de comunicaţii fixe şi mobile, internet şi televiziune. Suntem cu toţii foarte entuziasmaţi să primim UPC în familia Vodafone în următoarele săptămâni şi suntem convinşi că, împreună, vom aduce contribuţii importante sectorului de comunicaţii electronice, poziţionând România pe o traiectorie ascendentă în ceea ce priveşte digitalizarea. ”.
 
Mihnea Rădulescu, CEO UPC România: “Ne aflăm într-un moment important din istoria UPC România în urma primirii acordului din partea Comisiei Europene de a ne alătura unuia dintre cei mai puternici operatori la nivel european. Aşteptăm cu încredere momentul în care vom începe să colaborăm cu Vodafone şi ne vom uni forţele pentru a contribui la crearea unui jucător puternic pe piaţa de telecom.”
 
Grupul britanic Vodafone a anunţat în data de 9 mai 2018 că va prelua reţelele de cablu ale Liberty Global din mai multe ţări europene, inclusiv România. Practic, Vodafone va prelua operatorul UPC România şi tranzacţia include operaţiunile Liberty Global din patru ţări.
 
"Entitatea formată în urma achiziţiei va permite clienţilor Vodafone şi UPC România să aibă acces la oferte convergente de servicii mobile, de internet în bandă largă şi TV, precum şi la servicii dedicate persoanelor juridice. Tranzacţia nu va include operaţiunile UPC România de televiziune prin satelit, Focus Sat.", potrivit comunicatului de presă transmis atunci de Vodafone România.
 
Compania creată va furniza servicii TV interactive, de internet în bandă largă şi de telefonie fixă, precum şi servicii mobile, pentru cei 9,9 milioane de clienţi mobili ai Vodafone România şi pentru utilizatorii celor 2,1 milioane de abonamente de servicii fixe ale UPC România. Compania astfel creată va avea o cotă totală de piaţă de 25% după veniturile totale. 
 
Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe. Vodafone Group are divizii în 25 de ţări, 41 de reţele mobile partenere şi operaţiuni de broadband fix în 19 ţări. La 31 martie 2019, Vodafone Group avea 650 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile şi 19 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix şi 14 milioane de clienţi ai serviciilor TV, incluzând toţi clienţii
 
UPC România, una dintre cele mai mari companii de telecomunicaţii de pe piaţa locală, oferă servicii de televiziune (digitală şi analogică), internet în bandă largă şi telefonie fixă digitală prin intermediul unor reţele superioare şi prin platforme de tehnologie care conectează 961.700 de clienţi la lumea digitală. UPC România este parte din grupul Liberty Global, companie internaţională de comunicaţii prin cablu, cu operaţuni în 10 ţări europene care operează sub brandurile Virgin Media, Unitymedia, Telenet şi UPC.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

foarte atent
18.07.2019, 13:58:58

asa se scrie o stire? "preluarea UPC în România va fi finalizată până la sfârşitul lunii iunie"...scrisa pe 18 iulie !!! pai s-a dus nene iunie de 3 saptamani ! adicatelea: informeaza-te nene si scrie daca s-a facut sau nu...asa, e usor copy/paste stiri expirate !!

Modifică Setările