Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Voucherele de vacanţă, folosite intens în pandemie. Cât plăteşte în medie un cuplu şi cât o familie cu copii

3
16 Jul 2020 17:15:53
Autor: Afrodita Cicovschi

Voucherele de vacanţă sunt folosite intens în pandemie, românii preferând vacanţele în ţară în detrimentul celor din Grecia şi Bulgaria, potrivit unui site de rezervări care prezintă şi cât plăteşte în medie un cuplu şi cât o familie cu copii.

Conform datelor înregistrate de portalul de rezervări hoteliere Travelminit.ro, din ce în ce mai mulţi turişti români înlocuiesc vacanţele în Bulgaria şi Grecia cu sejururi la pensiunile din România. Piscina şi restaurantul propriu sunt printre cele mai dorite facilităţi de turiştii aflaţi în căutarea unei vacanţe liniştite în ţara noastră. Românii au rezervat în luna Iunie peste 50.000 de nopţi de cazare folosind vouchere de vacanţă.
 
Cele mai căutate destinaţii de vacanţă sunt litoralul Mării Negre, Valea Prahovei, staţiunile balneare şi oraşele istorice, precum Sibiu, Cluj-Napoca, Sighişoara. Preţul mediu al sejururilor achitate cu vouchere de vacanţă este de 1089 lei.
 

Românii dau Bulgaria şi Grecia pe vacanţele în ţara noastră

 
Dată fiind incertitudinea posibilităţii de a călători în destinaţiile estivale bine-cunoscute românilor, precum Grecia, Bulgaria şi Turcia, tot mai mulţi români se reorientează spre destinaţii din ţara noastră. Valea Prahovei, zonele balneoclimaterice şi litoralul rămân cele mai căutate destinaţii pentru cei care îşi doresc să călătorească în ţara noastră. 
 
Aproape jumătate dintre rezervările făcute pe portalul Travelminit.ro sunt pentru vacanţe last minute, ce au check in-ul în mai puţin de două săptămâni de la data rezervării. 
 

1089 lei este costul mediu pentru o vacanţă achitată cu vouchere

 
Costul mediu pentru un pachet de vacanţă de 3 nopţi achitat cu vouchere de vacanţă este 1.089 RON pentru 2 persoane, însemnând o creştere de 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cele mai multe rezervări cu tichete de vacanţă au fost făcute de familii (45%), iar costul mediu al unei vacanţe pentru doi adulţi şi 1-2 copii este de 1.065 RON/3 nopţi. De asemenea, mare parte din rezervări au fost efectuate şi de cupluri (42%), iar costul mediu al unei vacanţe pentru două persoane este de 726 RON/2 adulţi/3 nopţi. 
 
Peste 30% dintre românii care au rezervat concedii cu vouchere de vacanţă au suplimentat valoarea tichetelor pentru a achiziţiona cazare pe o perioadă mai îndelungată sau servicii de masă extinse.
 
„Oferim aceleaşi condiţii de flexibilitate şi anulare gratuită şi deţinătorilor de vouchere, precum şi asistenţa online sau telefonică pentru finalizarea rezervării. Suntem pe un trend ascendent în ceea ce priveşte numărul rezervărilor efectuate, însă turiştii sunt extrem de atenţi la condiţiile de anulare sau schimbare a datei sejurului oferite de hotelieri.
 
Avem peste 3400 de proprietăţi care oferă anulare gratuită şi flexibilitate totală a rezervării şi suntem în discuţii permanente pentru a convinge din ce în ce mai mulţi hotelieri să ofere aceste facilităţi oaspeţilor lor” a declarat Timea Ambrus, Operations Manager Travelminit.ro
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Tomescu Tom
16.07.2020, 17:58:27

Puteți să ne divulgați o informație ... ? Câți dintre cei ce au utilizat voucherele de vacanță proveneau din sectorul privat ?????? . Căci dacă doar vreți să ne spuneți pe unde și cum își mai petrec concediile, vacanțele ...bugetarii noștri, lăsați-o baltă ... Sectorul privat are o economie națională de susținut ... și bugetari de întreținut, de trimis în vacanțe !

adela popescu
16.07.2020, 18:33:37

Sigur, bugetarii trebuie sa se relaxeze, după efortul de a susține economia... Exact vouchere bugetarilor trebuie sa plătească guvernul, economia duduie, nu avem împrumuturi, ce mai, fruntea Europei...Sincer, ma îndoiesc ca mediul privat va da buluc sa voteze PNL, nu cred ca sunt naivi sa își închipuie ca deficitul bugetar va fi acoperit din eliminarea pensiilor necontributive, reducerea aparatului bugetar, eliminarea voucherelor și alte beneficii pana nu este cazul, reducerea asistaților ...Dimpotrivă, tot ei vor primi cadou impozite majorate, contribuții dublate și controale fără număr.

Vic Hermann
17.07.2020, 06:03:34

. . Bai da' rau ati mai ajuns. Pe cand eram copil vacantele parintilor nostrii erau de trei sau patru saptamani. Nu exista vacanta la mare sub 12 zile. De obicei erau de 18. Io zic sa va faceti toti politicieni si o sa aveti o vacanta continua.