Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Wizz Air lansează patru noi rute din România. Ce se întâmplă cu pasagerii fără măşti de protecţie

2
2 Aug 2020 08:21:36
Autor: Afrodita Cicovschi

Wizz Air a anunţat sâmbătă lansarea a patru noi rute în condiţii de igienă sporite pentru siguranţa clienţilor şi a echipajului său, potrivit unei informări remise presei.

Wizz Air a operat sâmbătă primul zbor de la Barcelona la Iaşi, care va fi urmat de alte 3 noi curse între Iaşi şi Bari, Torino şi Verona începând cu 2 şi 3 august. Împreună cu acestea, Wizz Air oferă acum 20 de rute din Iaşi către 10 ţări.
 
Compania aeriană a anunţat recent o serie de măsuri de igienă crescute, pentru a asigura sănătatea şi siguranţa clienţilor şi ale echipajului. Ca parte a acestor noi protocoale, pe tot parcursul zborului, atât echipajul de cabină, cât şi pasagerii sunt obligaţi să poarte măşti, echipajul de cabină având şi mănuşi. 

Pasagerii fără măşti nu se pot îmbarca dar le pot achiziţiona prin intermediul pachetului igienic (1 recipient cu gel dezinfectant, 2 perechi de mănuşi, 2 măşti, 6 şerveţele dezinfectante). Aeronavele Wizz Air sunt supuse periodic unui proces de nebulizare performant cu o soluţie antivirală şi, ca urmare a programului de curăţare zilnic strict al WIZZ, toate aeronavele sunt dezinfectate peste noapte cu aceeaşi soluţie antivirală. 

Revistele de la bord au fost scoase din aeronavă, iar pentru toate achiziţiile de la bord se recomandă plata contactless. Pasagerii sunt rugaţi să urmeze măsurile de distanţare fizică introduse de autorităţile locale de sănătate şi sunt încurajaţi să efectueze toate achiziţiile premergătoare zborului online (de exemplu: bagaje de cală, WIZZ Priority etc.) pentru a minimiza orice posibil contact fizic la aeroport. Pentru mai multe informaţii accesaţi acest link către noul videoclip Wizz Air despre procedurile de sănătate şi securitate.

Wizz Air le recomandă pasagerilor să adauge WIZZ Flex la rezervare, ca măsură suplimentară de protecţie. Astfel, pasagerii îşi pot anula zborul cu până la 3 ore înainte de plecare fără nicio taxă şi pot recupera 100% din tariful achitat iniţial imediat, sub formă de credit, şi pot schimba datele sau chiar rutele de oricâte ori doresc.
 
George Michalopoulos, Chief Commercial Officer pentru Wizz Air România a declarat: „Suntem încântaţi că ne extindem reţeaua de rute din Iaşi pentru a le oferi clienţilor noştri oportunităţi de călătorie rapide şi sigure spre noi destinaţii populare din Spania şi Italia. Considerăm că acest lucru va contribui la consolidarea legăturilor culturale şi economice dintre Iaşi, Italia şi Spania, şi le va permite românilor să îşi viziteze familiile şi prietenii mai uşor şi mai des, datorită tarifelor noastre atractive. În timp ce suntem întotdeauna dornici să răspundem aşteptărilor pasagerilor şi să adăugăm noi destinaţii în reţeaua noastră, luăm, de asemenea, toate acţiunile necesare pentru confortul şi starea lor de bine. Prin urmare, am implementat măsuri de protecţie care le vor asigura cele mai bune condiţii sanitare posibile."
 
„Aeroportul Iaşi este un obiectiv strategic în procesul de dezvoltare economică, turistică, culturală şi educaţională a Iaşului. Acesta este motivul pentru care am susţinut în mod constant toate proiectele de investiţii desfăşurate la aerogara din inima Moldovei şi am promovat regia în ţară şi peste hotare, în cadrul tuturor evenimentelor la care am luat parte. Faptul că locuitorii din Regiunea de Nord-Est sunt conectaţi de astăzi cu patru noi destinaţii solicitate de aceştia în repetate rânduri, mă bucură şi am încredere că portofoliul destinaţiilor operate de pe Aeroportul Iaşi va creşte concomitent cu lucrările de extindere şi modernizare demarate aici”, a declarat Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.  
  
„Evenimentul de astăzi (sâmbătă - n. red.) este o dovadă clară a faptului că Aeroportul Iaşi este un partener stabil şi de încredere pentru compania Wizz Air, care operează de pe aeroportul nostru zboruri pe 20 de rute. Totodată, aducerea celei de-a treia aeronave în baza de la Iaşi arată că serviciile oferite de aeroportul nostru sunt în conformitate cu cerinţele operatorilor, noi fiind într-un continuu proces de extindere şi modernizare. Astfel, îmi exprim încrederea că odată ce vom depăşi pandemia de Sars-Cov2, numărul pasagerilor care tranzitează aeroportul va creşte, la fel şi numărul curselor care sunt operate de aici, dat fiind că suntem într-o permanentă negociere cu operatorii pe subiectul introducerii de noi destinaţii”, a declarat Cătălin Bulgariu, Directorul General al Aeroportului Iaşi.     
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

A. Pretorian
2.08.2020, 16:48:15

Adevarul prezentat de dvs. este numai pe jumatate adevar. Prin asigurarea "Flex " WIZZ Air pretinde 21€ pro persoana si zbor (deci la tur-retur suma se dubleaza) ca asigurare pentru returnarea serviciului de transport. Aceasta suma care se pierde odata cu renuntarea clientului la zborul programat si platit. Deci cei "100% din tariful achitat" nu mai sunt 100%, ci ...ce mai ramane. Suma de bani ramasa dupa calculul de mai sus trece in custodiea WIZZ Air si se regaseste in contul clientului PENTRU CEL MULT 89 DE ZILE. Daca in a 90-a zi clientul nu a comandat la WIZZ Air un nou zbor, WIZZ Air ul isi INSUSESTE FARA DREPT DE RETURNARE intreaga suma! RECOMANDARE: inainte de a comanda ceva la WIZZ Air, cititi cu atentie conditiile de afacere ca sa nu patiti ca mine sau (tot ca mine) renuntati la serviciile WIZZ Air.

+1 (1 vot)
A. Pretorian
2.08.2020, 16:50:44

*** custodia***

Modifică Setările